Verbouwing station Rotterdam Noord succesvol afgerond

Verbouwing station Rotterdam Noord succesvol afgerond

Op donderdag 11 maart is de verbouwing van station Rotterdam Noord afgerond. Anton Rail & Infra heeft als hoofdaannemer het station een geweldige upgrade gegeven. Het station is onder andere beter toegankelijk gemaakt door het plaatsen van een lift en een minder steile hellingbaan.

De verbouwing van het station in Rotterdam begon in oktober 2019 en bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Zo troffen we onverwacht een balkenvloer aan als onderdeel van een oude constructie in de ondergrond. Het inheien van de damwand bleek daardoor veel complexer. Dit heeft helaas voor de nodige vertraging in de uitvoering gezorgd.

Bekijk hier de video van Projectmanager Stations Lieke Rubers waarin zij vertelt hoe het proces is verlopen.

En bekijk hier het eerdere bericht van ons over de geweldige samenwerking aan dit project door de verschillende werkmaatschappijen van de Anton Groep.

 

Hoogendijk Bouw gaat samenwerking Atlanta staalframebouw aan

Hoogendijk Bouw, onderdeel van de Anton Groep in Obdam, is de samenwerking aangegaan met Atlanta Moderne-Bouw-Systemen uit Klazienaveen voor de realisatie van staalframe woningen en bedrijfspanden. Om klanten aanvullend maatwerk te kunnen bieden, heeft Hoogendijk Bouw ook Breddels Architecten uit Heerhugowaard betrokken bij de samenwerking. 

Voor iedereen die plannen heeft om een vrijstaande, unieke woning te laten bouwen in Noord-Holland biedt Hoogendijk Bouw naast de bestaande bouwmogelijkheden nu ook de mogelijkheid om door middel van staalframebouw te bouwen. Staalframebouw is dé manier om duurzaam, snel en betaalbaar een droomwoning te realiseren.

Van oost naar west
Atlanta is een gerenommeerde ontwikkelaar van moderne bouwsystemen op het gebied van staalframebouw en voornamelijk actief in het oosten van Nederland. Met hun kennis en ervaring nemen ze klanten en opdrachtgevers graag mee in de mogelijkheden van staalframebouw. Is er een keuze gemaakt op een staalframebouw woning, maar zijn er specifieke maatwerk woonwensen? Dan kan het ontwerp bijgeschaafd worden door Atlanta.

Nieuw uniek object bouwen?
Is er een specifieke woonwens om een uniek woonobject te realiseren met staalframebouw? Dan wordt de expertise van Breddels Architecten ingeschakeld voor een schetsontwerp tegen een vast tarief op basis van locatie en specifieke woonwensen.

Kostenraming
In beide gevallen maakt Hoogendijk Bouw een kostenraming van de complete woning met staalframebouw. Zodra de offerte akkoord is bevonden, wordt de vergunning uitgewerkt in samenspraak met de opdrachtgever en in gereedheid gebracht om de procedure in gang te zetten. De 3D engineering van de staalframebouw woning realiseert Atlanta. Zodra een definitief akkoord bereikt is vanuit alle betrokken partijen, kan de realisatie van de woning starten. Hoogendijk Bouw zal de complete woning van heiwerk tot de sleuteloverdracht van de klant overnemen, uiteraard is casco of casco+ ook mogelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen wij graag naar https://www.atlanta-mbs.com/ of antongroep.nl/hoogendijkbouw/staalframebouw/.

3D scanner aangeschaft, snel in iedere situatie

Sinds kort heeft Harder Constructie- & Adviesbureau, naast de Total Station die zij al jaren gebruiken, een 3D scanner aangeschaft.

Met de Total Station kunnen zij bestaande situaties inmeten en onderdelen in het werk uitzetten (bijvoorbeeld de ankers). Met de 3D scanner kunnen zij nu nog sneller en uitgebreider de bestaande situaties in kaart brengen en indien nodig dit combineren met de inmeet- of uitzetpunten van de Total Station. Denk hierbij aan beton- of staalconstructies, hallen, kantoren, woningen, etc.

De ruwe scandata kan worden aangeleverd. Op basis van deze scandata modelleren zij de bestaande situatie en maken dit inzichtelijk door middel van 3D modellen of tekeningen. Ook kunnen zij nieuwe (stalen) onderdelen in de bestaande situatie uitwerken tot op productieniveau.

We hebben alle voordelen van de 3D scanner voor je op een rij gezet.

Interesse of meer informatie?

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact op met Krijn Bommer:
Mail [email protected] of bel 06 203 601 06.

Hieronder een aantal voorbeelden van een aantal projecten die met de 3D scanner zijn uitgevoerd.

Anton Bouw en Betontechniek voor verduurzaming in de betonketen

Medio 2016 namen het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu en MVO Nederland het initiatief om met het Betonakkoord invulling te geven aan de eerdere plannen van de Green Deal Verduurzaming Betonketen die begin 2016 is afgerond. Een initiatief dat Anton Bouw & Betontechniek support en door aansluiting graag een bijdrage levert aan verduurzaming in de betonketen.

Wat staat er in het Betonakkoord?

Het Betonakkoord zet zich sector- en ketenbreed in voor de verduurzaming van beton. Het akkoord richt zich op vier thema’s: CO2-reductie, circulaire economie, innovatie en onderwijs én natuurlijk kapitaal. Binnen deze vier thema’s willen de ondertekenaars van het akkoord:

 • de concurrentiekracht verbeteren
 • de werkgelegenheid laten groeien
 • de export vergroten

zonder concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid en levensduur van beton.

Het Betonakkoord geeft zoals gezegd invulling aan de doelen en de ambities voor de betonketen. Enkele voorbeelden: 30% CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990 met een ambitie tot 49% reductie in de keten, in 2030 100% hoogwaardig hergebruik van vrijkomend beton en per direct minimaal 5% van het totale volume toeslagmaterialen vervangen door betonreststromen. Het Betonakkoord geeft ook aan welke partij die doelen en ambities gaat realiseren.

Het kabinet stimuleert

Met het grondstoffenakkoord en de Transitie Agenda Bouw wil het kabinet afspraken maken die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van het Betonakkoord. Zo wil het kabinet dat vanaf 2030 alle overheidsaanbestedingen circulair zijn. Vanaf 2023 initieert het kabinet dat uitvragen van de overheid, landelijk, provinciaal en gemeentelijk circulair zijn, tenzij dit niet (volledig) mogelijk is. Een eerste onmisbare stap op deze circulariteitsweg is inzicht verkrijgen in de materialen en grondstoffen die in gebouwen en andere werken zijn verwerkt.

Bijdrage Anton Bouw & Betontechniek

Als actief uitdrager van de MVO CO2 Prestatieladder sluit deelname aan het Betonakkoord volledig aan op onze waarden.  Vanuit dit initiatief past Anton Bouw & Betontechniek, indien de constructie het toelaat, standaard 30% gerecycled granulaat toe in het beton. In de afgelopen gerealiseerde werken is er inmiddels 13m3 biobound beton (olifantengras) succesvol toegepast.

Bekijk voor meer informatie www.betonakkoord.nl.

Fietsenstalling bouw en verbouw - Anton Rail & Infra

ProRail gunt project station Gouda aan Anton Rail & Infra

Bij station Gouda komt in 2022 plek voor meer dan drieduizend fietsen. Anton Rail & Infra gaat 2 geheel nieuwe stallingen bouwen voor ProRail en neemt ook de bestaande stalling grondig onder handen. Goede voorzieningen voor de fiets vergemakkelijken de reis voor mensen die de trein willen nemen.

Waarom Anton Rail & Infra?

Anton Rail & Infra heeft het beste plan voor de bouw en verbouw van de stallingen én de aanpassingen van het stationsgebouw. Na 10 april gaat Anton Rail en Infra  beginnen aan  de voorbereidingen voor het project. In het tweede kwartaal van 2022 is het project klaar.

 

Lees het hele artikel op de website van ProRail >

 

FlowerBoosChallenge - Anton Groep

Anton Groep steunt sierteeltsector met FlowerBoostChallenge

Toen wij werden uitgedaagd voor de FlowerBoostChallenge op Social Media was er geen twijfel mogelijk. Natuurlijk doen wij mee! Want hiermee steunen wij niet alleen de sierteeltsector die het op dit moment heel erg zwaar heeft, maar kunnen wij ook een positieve en vrolijke boost geven.

Wij waren het er snel over eens. De verpleeg- en verzorgingshuizen De Omring en de Wilgaerden, beide in Obdam gevestigd, krijgen ieder 100 boeketten van 50 tulpen aangeboden. Zowel de verpleging als de bewoners werden letterlijk overladen met de mooie bossen tulpen. De tulpen werden bezorgd door Kwekerij en broeierij Ted van der Gulik in Avenhorn.

Met dank aan het goede idee van Van der Ende Groep, dagen wij ook weer 3 bedrijven uit zodat zij het stokje weer kunnen doorgeven om de sierteelt een hart onder de riem te steken. Bekijk onze Facebook-pagina om te zien welke bedrijven wij hebben uitgedaagd.

Ted van der Gulik, bedankt voor de fijne samenwerking en hopelijk weten vele bedrijven in de regio jullie snel te vinden.

Namens alle collega’s van de Anton Groep, houd je aan de regels en let op jezelf en op elkaar!

Bewust Veilig-dag verplaatst vanwege Coronavirus

De Bewust Veilig-dag van 18 maart gaat niet door. De dag wordt verplaatst naar later dit jaar. De datum is nog niet bekend.

Maatregelen tegen Corona-virus

Er zijn sinds zondag 15 maart aanvullende maatregelen bekendgemaakt in de aanpak van het coronavirus. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en raadplegen ook de adviezen van Metaalunie en Bouwend Nederland.

Dit houdt in:

 • Werk thuis als het kan
 • Was je handen regelmatig met zeep
 • Vermijd zoveel mogelijk direct contact in de werkplaats en op de bouwplaats. Houdt, waar mogelijk, 1,5 meter afstand van elkaar
 • Verplaats, indien mogelijk, externe afspraken of vergaderingen of handel deze telefonisch of digitaal af
 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten en/of koorts hebt
anton groep 12,5 jaar

Wij bestaan 12,5 jaar!

Wij vieren vandaag ons 12,5 jaar bestaan. We zijn van een bedrijf dat is opgericht door 3 enthousiaste jonge mannen uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 200 werknemers.

Nu kunnen we uitgebreid beschrijven wat we allemaal gepresteerd hebben deze jaren en aan welke mooie projecten we hebben mogen werken, maar we kunnen het ook samenvatten in een mooie afbeelding. En dat laatste hebben we gedaan.

Wij zijn trots op onze medewerkers en de hechte samenwerking tussen de werkmaatschappijen. Want zonder onze vakmensen zijn we niets. Het is mooi om terug te blikken op de afgelopen 12,5 jaar en er even bij stil te staan, maar Anton moet door, want ook in de toekomst willen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn!

Wij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan en de groei van de Anton Groep. Blijf ons volgen op LinkedIn en Facebook en we zullen u ook de komende jaren weer verbazen en inspireren met mooie projecten, innovaties en nieuwtjes.

Nieuw: Anton Integrale Staalprojecten

Nog meer leuke ontwikkelingen bij de Anton Groep. Nadat we onlangs al Anton Civiel & Infratechniek lanceerden, gaan we nu ook in de lucht met Anton Integrale Staalprojecten. Een nieuwe werkmaatschappij die als (hoofd)aannemer grote projecten realiseert met staal in de hoofdrol. We verzorgen het totale projectmanagement van de ruwbouw, inclusief ontwerp, engineering, uitvoering en oplevering. Denk hierbij aan parkeergarages, optimalisatie en vernieuwing van bestaande gebouwen, bus-, metro- en tramhaltes, overkappingen en fiets- en voetgangersbruggen.

Met ons grote netwerk kunnen we altijd de beste teams samenstellen van experts elk op hun eigen vakgebied. Eén vaste projectmanager houdt het overzicht, onderhoudt het contact met alle betrokkenen en waarborgt de kwaliteit. Onze opdrachtgever is verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Een waardevolle toevoeging aan onze dienstverlening. Nieuwsgiering geworden? Neem een kijkje op de website.

Alle 200 wielerpakken Anton gereserveerd!

We hebben een sportieve campagne bedacht om de naamsbekendheid van de Anton Groep in Noord-Holland te vergroten. We zoeken namelijk veel nieuwe collega’s. Tegelijkertijd zijn we al lange tijd sponsor van verschillende sportieve evenementen, sportclubs en -teams. Dit omdat sport belangrijk is voor iedereen, zéker als je ook nog een fysiek uitdagend beroep hebt. Met onze huidige sponsoracties steunen we veel sporters die trainen en spelen op één plek binnen de muren of de grenzen van een complex. We willen echter verder komen. We willen naar buiten! Om onze ambities van naamsbekendheid vergroten én sporters ondersteunen samen te laten komen, hebben we ervoor gekozen een sporttenue te sponsoren. De wielersport sluit daar het beste bij aan. Wielrenners leggen in korte tijd tenslotte de meeste kilometers af.

De actie liep tot 12 januari 2020. Alle 200 Anton wielerpakken zijn gereserveerd. Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt een e-mail met informatie over het vervolgtraject.