ID Buzz

De meest iconische Volkswagen is terug van weggeweest, maar nu als een nieuwe, volledig elektrische bus. En wij hebben ‘m!

Behalve het prachtige design, past de aanschaf van deze ID Buzz goed bij ons doel om onze C02-reductie flink te laten toenemen.

 

 

 

Hoogendijk Bouw met artikel in vakblad

Bron: https://industriebouw-online.nl/

‘Duurzaam bouwen is niet per se ingewikkelder, maar het vraagt om wat extra administratieve handelingen’

Dakkappellen.nu was er klaar voor: van een oud industrieterrein en een oud pand naar een nieuw industrieterrein en een gloednieuw pand. Het nieuwe pand met twee verdiepingen in Heerhugowaard is voorzien van een prachtige showroom voor Dakkappelen.nu én Kunststofkozijn.nu. Hoogendijk Bouw, onderdeel van de
Anton Groep, mocht als hoofdaannemer de complete bouw van het pand verzorgen, van de eerste paal tot de
overdracht van de sleutel.

Hoogendijk Bouw is onderdeel van de Anton Groep: verschillende bedrijven die binnen de bouw, infra, industrie en op luchthavens werkzaamheden uitvoeren. Hoewel Hoogendijk Bouw bij de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Dakkappellen.nu de hoofdaannemer was, waren veel bedrijven binnen de Anton Groep
betrokken bij dit project, waaronder Anton Bouw & Betontechniek, Loos betonvloeren, Anton Civiel & Infra en Harder Constructie- & Adviesbureau.

Natuurlijk waren er ook werkzaamheden die uitbesteed moesten worden aan partijen buiten de Anton Groep. Zo is de hoofddraagconstructie geplaatst door Nifra
Constructies en zijn ook de dakbedekking, het schilderwerk en de kozijnen uitbesteed. Wel werd ook hierbij gekozen voor partijen waar Hoogendijk Bouw al eerder mee heeft samengewerkt. Tom Bakker, bedrijfsleider bij Hoogendijk Bouw, vertelt dat het ontzettend waardevol is om samen te werken met bedrijven die je al langer kent. “De bedrijven waarmee we hebben samengewerkt, zowel binnen als buiten de groep, kennen we goed. Je bouwt dan een relatie met elkaar op en
dat zorgt ervoor dat je net even wat harder loopt.”

En hard lopen was wel nodig. Want toen in december 2022 de eerste paal werd geslagen, was het de bedoeling dat het volledige pand 25 weken later af zou zijn. Een strakke planning dus. Door alles van tevoren goed te plannen, samen te werken met bekende partijen, goed te communiceren en niet af te wijken van de planning,
bleek dit plan gelukkig wel realistisch. Niet alleen het pand is af, maar ook aan de bestrating en de groenvoorziening rondom het pand is gedacht. Het complete plaatje is opgeleverd. Duurzaam bouwen Wat scheelt, is dat het aspect duurzaamheid al ingecalculeerd was in de planning. “Duurzaam bouwen is niet per se ingewikkelder, maar het vraagt om wat extra administratieve handelingen. Het pand moest volgens de GPR-methode gebouwd worden. Dat betekent dat je al
voor je gaat bouwen de duurzaamheid van een gebouw zichtbaar kunt maken. Hierdoor gingen we goed voorbereid aan het werk en was duurzaam bouwen gewoon iets wat meegenomen was in de planning.” Zo werd het nieuwbouwpand ook een duurzaam pand, inclusief 130 zonnepanelen en FSC-gecertificeerd hout.

 

Toolbox

Binnen de Anton Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Ook binnen Anton Rail & Infra, waarmee we op de hoogste trede van de veiligheidsladder staan, wordt hier op verschillende manieren aandacht aan besteed. Zo is afgelopen maand Angel Estirado, eigenaar en directeur van SpoorTotaal, uitgenodigd om in een toolbox toe te lichten hoe het V&G-proces (Veiligheid en Gezondheid) van ProRail is ingericht.

ProRail is continu bezig met het beter borgen van dit proces, wat sinds dit jaar tot een aantal veranderingen heeft geleid. Angel heeft ons meegenomen door het vernieuwde proces, waardoor iedereen nu weer op de hoogte is van de veranderingen.

Tijdens de toolbox ontstond een leuke discussie. Daardoor werd ook nog even een zijsprong gemaakt naar wat er allemaal nodig is op gebied van veiligheid in de aanloop naar en uitvoering van een buitendienststelling op het spoor. Met als resultaat hiervan dat Angel heeft aangeboden binnenkort terug te komen om met zijn allen een buitendienststelling te simuleren, zodat we voortaan nóg veiliger en bewuster aan het werk kunnen gaan.

Fundatie op Schiphol

Onlangs hebben Spanberg BV en Anton Bouw & Betontechniek een prachtig project opgeleverd voor opdrachtgever BAM: de fundatie voor de aankomst passage op Schiphol.

Door de verschillende hoogtesprongen in de balken is er op dit werk voor gekozen een traditionele werkvloer toe te passen. Na het storten van deze werkvloer kon Spanberg zijn geprefabriceerde wapening met een kraan aanbrengen.

Het bijzondere aan dit project is de manier waarop de wapening in 2D en 3D is uitgewerkt en geprefabriceerd in de buigcentrale. Door deze manier van werken kon de wapening snel en efficiënt op de bouwplaats worden aangebracht, waardoor de doorlooptijd slechts 2 dagen bedroeg in plaats van de gebruikelijke 8 à 9 dagen bij traditioneel vlechten. Dit heeft niet alleen tijdwinst opgeleverd, maar ook fysieke belasting van de bouwvakkers beperkt. De fundering is vervolgens bekist met een combinatie van traditionele bekisting en Peri Duokist (van Verhuurbekisting.nl).

Het resultaat mag er zijn: strak vakwerk waarvoor complimenten zijn ontvangen van de toezichthouders!

Actie Wielertenue Anton Groep

Wij hebben weer een geweldige wielerkledingactie. Voor slechts 49 euro kun je een hoogwaardig wielertenue kopen, die geschikt is voor zowel beginners als doorgewinterde wielrenners. Deze lage prijs is mogelijk doordat de Anton Groep een deel sponsort.

Het wielertenue bestaat uit een shirt met korte mouwen en een korte broek. Het is ontworpen met de nieuwste technologieën en materialen, om jou het ultieme comfort en optimale prestaties te bieden. Met deze kleding zul je niet alleen opvallen in het peloton, maar ook genieten van elke kilometer die je aflegt.

Wacht niet langer en profiteer van deze unieke kans om je wieleroutfit compleet te maken.

Bezoek de actiepagina: www.antongroep.nl/actie

Bewust Veilig Dag

Woensdag 29 maart is het Bewust Veilig Dag. Natuurlijk zijn we elke dag bezig met veiligheid, maar morgen besteden we hier extra aandacht aan.
Hoe we dat doen? Er worden verschillende werkplaatsen bezocht. Ook vragen we iedereen een leuke, mooie veilige foto te maken en te mailen naar [email protected]. De KAM commissie selecteert de beste foto’s voor een leuk kadootje.

Verder worden er drie toolboxen aangeboden door de organisatie. Het bijwonen is gratis en ze zijn ook later nog terug te kijken via bewustveilig.studiodigitaal.
De sessies worden op drie verschillende momenten – tijdens de koffiepauze, tijdens de lunchpauze en ’s middags – live gegeven:

09.00: ‘Omgaan met werkdruk’
12.00:  ‘Werken met ladders en trappen’
15.00: ‘Veilige electrische arbeidsmiddelen op je werk’

https://bewustveilig.studiodigitaal.nl/

Nieuw!

Is het geen plaatje?

De bestickering is speciaal ontworpen voor deze bedrijfsbus van Loos Betonvloeren. Nu worden de op accu draaiende vlindermachines voortaan in stijl van A naar B gebracht.

Passenger Terminal Expo 2023

Onze collega’s van De Leeuw Protection Systems, Anton Air Support en Anton Trolley Solutions staan de komende drie dagen op de Passenger Teminal Expo 2023 in de RAI Amsterdam. Het is een beurs waar de nieuwste innovaties en oplossingen worden gepresenteerd om de efficientie, de veiligheid en de passagierservaring voor luchthavens over de hele wereld te verbeteren. En wat staan ze er mooi bij!

De Leeuw Protection Systems promoot de Sequential Passenger Boarding Bridge Shutter. Dit rolluik bestaat uit twee delen en is ontworpen als vervangen van de conventionele deuren aan het uiteinde van de PBB. Ook hebben ze een folding pack mee en laten ze lichtwering speciaal voor een verkeerstoren zien.

Anton Air Support wil het renoveren, inspecteren en onderhouden van de passagiersbruggen onder de aandacht brengen.

Anton Airport Trolley Solutions laat de wereld kennismaken met DE oplossing voor het trolleyprobleem: een Bagagetrolley Opslag- en TransportSysteem. Het BOTS is ontworpen voor het opslaan en transporteren van nesten lege bagagetrolleys.

Werkplekinspecties

Vorige week heeft onze KAM inspecteur Dirk Pepping werkplekinspecties uitgevoerd bij projecten van Hoogendijk Bouw, Loos Betonreparaties, Anton Bouw & Betontechniek en Anton Air Support. Er werden praatjes gemaakt en inzichten gedeeld. Tevens is gecheckt of de machines en apparaten gekeurd zijn.

De Anton Groep is VCA-P gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het creëert een hogere mate van veiligheid en zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers bewust zijn van de gevaren om zich heen. Dit vinden wij erg belangrijk! Wist je dat wij alleen werken met bedrijven en onderaannemers die net als ons VCA gecertificeerd zijn?

Vlindermachines op accu’s

Loos Betonvloeren gaat groen!

Loos Betonvloeren heeft nieuwe vlindermachines gekocht die draaien op accu’s. De uitstoot op het werk wordt hiermee gereduceerd tot nul. Er zijn namelijk geen uitlaatgassen, volledig emissie loos dus geen stankoverlast en een betere CO2 voetprint.

De machines worden vooral ingezet bij projecten in afgesloten ruimtes. Zo is er geen risico op  koolmonoxidevergiftiging en geen noodzaak van openstaande deuren en ramen en dus geen tocht.