Toolbox

16 mei 2023

Binnen de Anton Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Ook binnen Anton Rail & Infra, waarmee we op de hoogste trede van de veiligheidsladder staan, wordt hier op verschillende manieren aandacht aan besteed. Zo is afgelopen maand Angel Estirado, eigenaar en directeur van SpoorTotaal, uitgenodigd om in een toolbox toe te lichten hoe het V&G-proces (Veiligheid en Gezondheid) van ProRail is ingericht.

ProRail is continu bezig met het beter borgen van dit proces, wat sinds dit jaar tot een aantal veranderingen heeft geleid. Angel heeft ons meegenomen door het vernieuwde proces, waardoor iedereen nu weer op de hoogte is van de veranderingen.

Tijdens de toolbox ontstond een leuke discussie. Daardoor werd ook nog even een zijsprong gemaakt naar wat er allemaal nodig is op gebied van veiligheid in de aanloop naar en uitvoering van een buitendienststelling op het spoor. Met als resultaat hiervan dat Angel heeft aangeboden binnenkort terug te komen om met zijn allen een buitendienststelling te simuleren, zodat we voortaan nóg veiliger en bewuster aan het werk kunnen gaan.

Toolbox