Bewust Veilig Dag 2024

Wij werken elke dag onbewust veilig. Aan het einde van elke werkdag is het ons doel om veilig en gezond terug naar huis te keren. Dit is iets wat we allemaal nastreven, nietwaar?
Vandaag, op Bewust Veilig Dag, staan we er extra bij stil.

#Bewustveilig2024

Kernwaarden

De Anton Groep vindt veiligheid belangrijk! Zo belangrijk, dat we veiligheid hebben toegevoegd aan onze kernwaarden. Onze kernwaarden komen voort uit onze identiteit en geven aan wat wij als bedrijf belangrijk en waardevol vinden. Ze zijn het dna van onze organisatie –  lopen door al onze processen heen en beschrijven in het kort onze manier van werken en op welke wijze wij ondernemen en zaken doen. Hier staan wij voor:

  • samenwerken: met collega’s, de verschillende bedrijven binnen de Anton Groep, maar ook met relaties.
  • veiligheid: wij bevorderen een veilige werkomgeving waarin veiligheid een integraal onderdeel is van de werkzaamheden, processen en algehele bedrijfsvoering.
  • groei: wij zetten ons voortdurend in voor ontwikkeling, verbetering en vooruitgang, zowel op persoonlijk als professioneel vlak en omarmen innovatieve benaderingen.
  • verantwoordelijkheid: we zijn vastbesloten om onze afspraken, verplichtingen en beloften na te komen en nemen onze verantwoordelijkheid voor onze omgeving en het milieu serieus

Nieuwe Directeur/Eigenaar voor Anton Constructiewerken

Anton Constructiewerken kondigt met trots aan dat Nico Braas binnenkort zal aantreden als de nieuwe algemeen directeur/eigenaar. Met zijn rijke ervaring in de metaalsector en een bewezen staat van dienst als ondernemer bij NIFRA, brengt Nico waardevolle kennis en expertise met zich mee naar ons team.

Jim en Jorrit, de huidige directieleden, zullen Nico tijdens de overgangsperiode ondersteunen om een vlotte overdracht te waarborgen.

Namens de Anton Groep heten we Nico van harte welkom en wensen we hem veel succes in zijn nieuwe rol. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking waarbij we gezamenlijk onze positie in de markt willen versterken en onze dienstverlening willen uitbreiden.

Nieuwe aandeelhouders

Wat een start van 2024!

De afgelopen week is Anton Groep twee aandeelhouders rijker geworden: Tom Bakker (Hoogendijk Bouw) en Maud Immink (Anton Rail & Infra). Het zijn voor de Anton Groep allebei bekende gezichten, en we zijn erg trots dat deze jonge, ambitieuze professionals nu officieel aandeelhouder zijn.

Tom Bakker is anderhalf jaar geleden aangetrokken als bedrijfsleider van Hogendijk Bouw. Hij houdt van de charme van een klein bouwbedrijf. Doordat Hoogendijk Bouw onderdeel uitmaakt van een groep kan hij grote projecten aannemen, maar ook de aannemer ‘op de hoek’ zijn. Tom is erg trots op zijn team en wil in 2024 nog meer uitbreiden: ze zijn met hele mooie projecten bezig!

Maud is ooit als stagiare bij de Anton Groep gestart en uiteindelijk via verschillende functies doorgegroeid tot directeur-aandeelhouder bij Anton Rail & Infra. Ze is enorm trots op het bedrijf, op het team en op de enorme toffe projecten die ze hebben gerealiseerd.  En Anton Groep is trots op haar! Maud is niet alleen de eerste vrouwelijke aandeelhouder bij de Anton Groep, maar onder haar leiderschap is Rail & Infra uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt. Zo staat het bedrijf momenteel op de nummer 1 positie van de prestatiemeting van hun grootste klant ProRail. Ook voor 2024 zijn er alweer uitdagende projecten aangenomen. Genoeg plannen!

Aanbesteding Amersfoort Centraal gewonnen

Anton Rail & Infra mag zich op Amersfoort Centraal helemaal uitleven binnen zijn specialismen, zoals het restaureren van de perronkappen, vernieuwen van dakbedekking en vervangen van trappen en roltrappen.

Gisteren werd bekend dat de klus op station Amersfoort is gegund aan Anton Rail & Infra.

“Het is een mooie klus voor ons,” zegt Maud Immink van Anton Rail tegen een woordvoerder van ProRail. “Een multidisciplinair werk waarin Anton Rail haar hart volledig aan ophaalt. Station Amersfoort is voor ons bekend terrein, zo hebben wij eerder al de dakbedekking op de perronkap bij spoor 6 en 7 vervangen. Dat wij nu de kans krijgen om station Amersfoort verder te mogen renoveren, maakt dit een nog mooiere uitdaging”, aldus Maud.

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier.

Trede 5

Anton Rail en Infra zet hoogste niveau van de veiligheidsladder voort!

De afgelopen week hebben we de audits voor de veiligheidsladder weer succesvol doorlopen.  Veel collega’s zijn geinterviewd en de auditoren hebben het project op Amsterdam Centraal bezocht: restauratie en herstel van het Cuypersgebouw.

Volgend jaar willen we ons nog meer richten op de keten, maar we zijn erg trots op onze feedback: “Een puur, sterk team met goede focus”.

ABB op excursie

Afgelopen vrijdag is het team van Anton Bouw en Betontechniek op excursie geweest.

De dag begon bij hun bouwpartner Fibercore, waar ze uitleg hebben gekregen over de productie van composiet bruggen en in de werkplaats het proces in uitvoering konden zien.

Daarna stond Urban Mine op het programma. Hier kan oud beton terug worden gebracht naar zand, grind en cement.  Rene Rutte gaf hier een inspirerende presentatie en daarna was er een rondleiding door de fabriek langs de Smartcrusher en Smart Liberator.

Tussendoor is er een Toolbox gehouden en vervolgens is de dag afgesloten bij collega’s van Spanberg Wapening, waar de buigcentrale en 3D tekenafdelingis bezocht. Een inspirerende dag!

VPIJ ledenbijeenkomst

Kennis delen met de branche, daar staan we voor!

Anton Groep hecht veel waarde aan het delen van ervaringen op het gebied van veiligheid binnen de branche. Dit keer met de bedrijven die lid zijn van VeiligheidsPlatform IJmond (VPIJ).

De missie van VPIJ is het waarborgen van een veilige, duurzame en aantrekkelijke werkplek voor alle medewerkers werkzaam op het terrein van Tata Steel IJmuiden.

In de kwartaal bijeenkomst, waar Anton Groep met meerdere bedrijven vertegenwoordigd was, werden de ongevallencijfers met elkaar gedeeld en besproken. Interessant en vooral leerzaam. Verbeterpunten meegenomen, met maar een doel: Veiligheid Altijd Samen Toetsen, VAST en zeker!

Spanberg en BAM

Spanberg Wapening en BAM infra Civiel zochten elkaar vorige week op om te praten over veiligheid. De nadruk lag op hoe we elkaar hierop aanspreken. Zo helpen we elkaar in de keten.

Een leerzame maar vooral ook gezellige middag waarin we weer veel van elkaar hebben geleerd.

VAST: Veiligheid Altijd Samen Toetsen

Ja, het is zover: de kick-off van veiligheidscampagne VAST!
Wij willen dat iedereen veilig thuiskomt. Daarom is het belangrijk dat we de Veiligheid Altijd Samen Toetsen (VAST).

Anton Rail & Infra heeft deze campagne samen met Marketing de afgelopen weken tot in de puntjes voorbereid. Begin november ging collega Reks met de Anton ID-Buzz langs opdrachtgevers en leveranciers om dit gave kistje met VAST-appels te brengen. Want iedereen mag het weten: Wij staan voor VAST!

(Kijk voor meer info op: www.antongroep.nl/vast)