Toolbox

Binnen de Anton Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Ook binnen Anton Rail & Infra, waarmee we op de hoogste trede van de veiligheidsladder staan, wordt hier op verschillende manieren aandacht aan besteed. Zo is afgelopen maand Angel Estirado, eigenaar en directeur van SpoorTotaal, uitgenodigd om in een toolbox toe te lichten hoe het V&G-proces (Veiligheid en Gezondheid) van ProRail is ingericht.

ProRail is continu bezig met het beter borgen van dit proces, wat sinds dit jaar tot een aantal veranderingen heeft geleid. Angel heeft ons meegenomen door het vernieuwde proces, waardoor iedereen nu weer op de hoogte is van de veranderingen.

Tijdens de toolbox ontstond een leuke discussie. Daardoor werd ook nog even een zijsprong gemaakt naar wat er allemaal nodig is op gebied van veiligheid in de aanloop naar en uitvoering van een buitendienststelling op het spoor. Met als resultaat hiervan dat Angel heeft aangeboden binnenkort terug te komen om met zijn allen een buitendienststelling te simuleren, zodat we voortaan nóg veiliger en bewuster aan het werk kunnen gaan.

Fundatie op Schiphol

Onlangs hebben Spanberg BV en Anton Bouw & Betontechniek een prachtig project opgeleverd voor opdrachtgever BAM: de fundatie voor de aankomst passage op Schiphol.

Door de verschillende hoogtesprongen in de balken is er op dit werk voor gekozen een traditionele werkvloer toe te passen. Na het storten van deze werkvloer kon Spanberg zijn geprefabriceerde wapening met een kraan aanbrengen.

Het bijzondere aan dit project is de manier waarop de wapening in 2D en 3D is uitgewerkt en geprefabriceerd in de buigcentrale. Door deze manier van werken kon de wapening snel en efficiënt op de bouwplaats worden aangebracht, waardoor de doorlooptijd slechts 2 dagen bedroeg in plaats van de gebruikelijke 8 à 9 dagen bij traditioneel vlechten. Dit heeft niet alleen tijdwinst opgeleverd, maar ook fysieke belasting van de bouwvakkers beperkt. De fundering is vervolgens bekist met een combinatie van traditionele bekisting en Peri Duokist (van Verhuurbekisting.nl).

Het resultaat mag er zijn: strak vakwerk waarvoor complimenten zijn ontvangen van de toezichthouders!

Actie Wielertenue Anton Groep

Wij hebben weer een geweldige wielerkledingactie. Voor slechts 49 euro kun je een hoogwaardig wielertenue kopen, die geschikt is voor zowel beginners als doorgewinterde wielrenners. Deze lage prijs is mogelijk doordat de Anton Groep een deel sponsort.

Het wielertenue bestaat uit een shirt met korte mouwen en een korte broek. Het is ontworpen met de nieuwste technologieën en materialen, om jou het ultieme comfort en optimale prestaties te bieden. Met deze kleding zul je niet alleen opvallen in het peloton, maar ook genieten van elke kilometer die je aflegt.

Wacht niet langer en profiteer van deze unieke kans om je wieleroutfit compleet te maken.

Bezoek de actiepagina: www.antongroep.nl/actie

Bewust Veilig Dag

Woensdag 29 maart is het Bewust Veilig Dag. Natuurlijk zijn we elke dag bezig met veiligheid, maar morgen besteden we hier extra aandacht aan.
Hoe we dat doen? Er worden verschillende werkplaatsen bezocht. Ook vragen we iedereen een leuke, mooie veilige foto te maken en te mailen naar [email protected] De KAM commissie selecteert de beste foto’s voor een leuk kadootje.

Verder worden er drie toolboxen aangeboden door de organisatie. Het bijwonen is gratis en ze zijn ook later nog terug te kijken via bewustveilig.studiodigitaal.
De sessies worden op drie verschillende momenten – tijdens de koffiepauze, tijdens de lunchpauze en ’s middags – live gegeven:

09.00: ‘Omgaan met werkdruk’
12.00:  ‘Werken met ladders en trappen’
15.00: ‘Veilige electrische arbeidsmiddelen op je werk’

https://bewustveilig.studiodigitaal.nl/

Nieuw!

Is het geen plaatje?

De bestickering is speciaal ontworpen voor deze bedrijfsbus van Loos Betonvloeren. Nu worden de op accu draaiende vlindermachines voortaan in stijl van A naar B gebracht.

Passenger Terminal Expo 2023

Onze collega’s van De Leeuw Protection Systems, Anton Air Support en Anton Trolley Solutions staan de komende drie dagen op de Passenger Teminal Expo 2023 in de RAI Amsterdam. Het is een beurs waar de nieuwste innovaties en oplossingen worden gepresenteerd om de efficientie, de veiligheid en de passagierservaring voor luchthavens over de hele wereld te verbeteren. En wat staan ze er mooi bij!

De Leeuw Protection Systems promoot de Sequential Passenger Boarding Bridge Shutter. Dit rolluik bestaat uit twee delen en is ontworpen als vervangen van de conventionele deuren aan het uiteinde van de PBB. Ook hebben ze een folding pack mee en laten ze lichtwering speciaal voor een verkeerstoren zien.

Anton Air Support wil het renoveren, inspecteren en onderhouden van de passagiersbruggen onder de aandacht brengen.

Anton Airport Trolley Solutions laat de wereld kennismaken met DE oplossing voor het trolleyprobleem: een Bagagetrolley Opslag- en TransportSysteem. Het BOTS is ontworpen voor het opslaan en transporteren van nesten lege bagagetrolleys.

Werkplekinspecties

Vorige week heeft onze KAM inspecteur Dirk Pepping werkplekinspecties uitgevoerd bij projecten van Hoogendijk Bouw, Loos Betonreparaties, Anton Bouw & Betontechniek en Anton Air Support. Er werden praatjes gemaakt en inzichten gedeeld. Tevens is gecheckt of de machines en apparaten gekeurd zijn.

De Anton Groep is VCA-P gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het creëert een hogere mate van veiligheid en zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers bewust zijn van de gevaren om zich heen. Dit vinden wij erg belangrijk! Wist je dat wij alleen werken met bedrijven en onderaannemers die net als ons VCA gecertificeerd zijn?

Vlindermachines op accu’s

Loos Betonvloeren gaat groen!

Loos Betonvloeren heeft nieuwe vlindermachines gekocht die draaien op accu’s. De uitstoot op het werk wordt hiermee gereduceerd tot nul. Er zijn namelijk geen uitlaatgassen, volledig emissie loos dus geen stankoverlast en een betere CO2 voetprint.

De machines worden vooral ingezet bij projecten in afgesloten ruimtes. Zo is er geen risico op  koolmonoxidevergiftiging en geen noodzaak van openstaande deuren en ramen en dus geen tocht.

 

 

Loos Betonreparaties behaalt deel 2 van de BRL 3201

Na in oktober 2021 deel 1 van het KOMO® procescertificaat BRL3201 ontvangen te hebben voor het technisch repareren en beschermen van beton, heeft Loos Betonreparaties de afgelopen maand ook deel 2 ontvangen voor het constructief repareren en versterken van beton. Het certificaat geeft vertrouwen dat de uitgevoerde betonreparaties voldoen aan de in BRL 3201 gestelde eisen: een onderscheiding op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Algemeen directeur Tim Ursem van Loos Betonreparaties: “Met het behalen van deel 2 van de BRL3201 behoren wij tot de selecte groep van 25 betonspecialisten in Nederland die volledig gecertificeerd zijn volgens deze beoordelingsrichtlijn. Een prestatie van formaat!”

 

Beton storten op de Vaandel

Het bouwen van het nieuwe pand van Dakkapellen.nu is een goed voorbeeld van het samenwerken van onze verschillende werkmaatschappijen.
Hoogendijk Bouw is de hoofdaannemer. Na het heiwerk is het nu de beurt aan Bouw- & Betontechniek voor het storten van het beton. Geen regen, geen vorst = prima weer om beton te storten!