Anton Groep nog groener: 800 zonnepanelen

Wij houden van de zon! Niet alleen omdat het veel lekkerder werkt in het zonnetje, maar ook omdat we binnenkort op vijf locaties gebruik maken van zonnestroom. Op dit moment plaatst Klaver Giant Groep zonnepanelen op de daken van vijf van onze panden, waarmee straks zes werkmaatschappijen gebruik maken van zonnestroom. We zijn het hele jaar door bewust bezig met onze CO2 footprint en vooral de reductie daarvan. We hebben niveau 5 behaald van de CO2-Prestatieladder voor CO2-management. Eén van onze doelstellingen eind 2018 was overstappen op groene stroom. Dat deden we al met onze energiecontracten. Maar wij lopen graag een stapje harder. Met zoveel bedrijfspanden, hebben we genoeg dakoppervlak dat zonlicht vangt. Daarom laten we nu in totaal 800 zonnepanelen plaatsen voor 7 aansluitingen. Hiermee zetten we een aanzienlijke stap vooruit in de verlaging van onze footprint!

Anton Rail & Infra wint de NSTT Publieksprijs 2019

Op 10 oktober 2019 zijn de NSTT No-Dig Award en NSTT Publieksprijs 2019 uitgereikt. Hiervoor waren twee projecten genomineerd. Beide projecten waren gericht op het – met veel creativiteit en innovativeit – terugdringen van de overlast van werken aan ondergrondse infra. De schaalgrootte en achterliggende technieken van beide projecten liepen erg uiteen, hetgeen twee zeer verschillende nominaties opleverde.

De NSTT Publieksprijs werd bepaald door de bezoekers van het NSTT No-Dig Event 2019 waar meer dan 1.500 bezoekers hun stem konden uitbrengen. ProRail won de NSTT Publieksprijs, in samenwerking met Anton Rail & infra als hoofdaannemer en met Kouwenberg en Waverail  als onderaannemers. Wij ontwikkelden samen een sleufloze verwijderingsmethode voor 40mm PE-leidingen. Hierbij wordt een staaldraad op de aanwezige PE-leiding verlijmd. Aan de hand van de staaldraad kan de PE-leiding vervolgens uitgetrokken worden. De methode is beproefd op een spooremplacement. Hier moesten ondergrondse leidingen voor de was- en schoonmaakinstallatie verwijderd en vervangen worden. Met de nieuwe methode is in twee weekenden ruim 3,5 km leiding verwijderd. Tegelijkertijd is met de pipecrackmethode ook 600 m waterleiding vervangen. De methoden hebben zich bewezen als tijdbesparend, vermijden ontgraving tussen de sporen, hebben geen last van de verontreinigde bodem en reduceren het risico op schade aan andere kabels en leidingen.

Wij zijn erg trots op het behalen van deze prijs en het geeft extra stimulans om creatief en innovatief te blijven denken en werken.

Anton Groep sponsort Tour de Waard

Afgelopen weekend, op zondag 18 augustus, was de 50e Tour de Waard. Deze wielerronde van Heerhugowaard staat al jaren garant voor sport, spanning en plezier. De Anton Groep is sponsor van het evenement en stelde haar keten beschikbaar voor de organisatie.  Het weer was niet zo best, maar de sfeer was er niet minder om!

 

 

Anton Groep als puntenkoers

De Anton Groep steunt graag lokale en vooral ook sportieve initiatieven. Daarom mochten we natuurlijk niet ontbreken bij de Wielerronde van Obdam! Zondag 14 juli a.s. wordt de 41e editie van de Wielerronde van Obdam gehouden en wij zijn trotse hoofdsponsor van het evenement. Dat houdt onder andere in dat onze naam is verbonden aan één van de koersen van die dag en wel de Anton Groep Heren 90. Dit is de puntenkoers. Ook rijden onze auto’s mee in de reclamekaravaan tijdens de middag. De Wielerdag in Obdam is van oudsher een hele gezellige dag, met verschillende races voor jong én oud, professioneel en amateur.

Meer informatie via www.wielerrondeobdam.nl. 

Werkenbijanton.nl: de volgende stap in jouw bouwcarrière

We hebben er een nieuwe digitale loot bij aan de Antonstam: werkenbijanton.nl. Hier vind je de laatste vacatures, uitdagende en leerzame stageplekken én ervaringsverhalen van medewerkers. Zo kom je altijd aan de bak in de bouw!

De Anton Groep bestaat uit 9 bedrijven met allemaal hun eigen expertise. Hier is altijd plaats voor nieuw talent én er zijn talloze doorgroeimogelijkheden. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf. We hebben regelmatig leerwerkplekken beschikbaar die goed aansluiten bij de eisen van de verschillende opleidingen.

Dit is Anton

Werkenbijanton.nl is de verzamelplaats voor alle vacatures binnen de groep. Het gaat om zowel functies in het veld als op één van de kantoren. Hier ontdek je waarom het zo leuk is om binnen de Anton Groep te werken. De Anton Groep bouwt aan de toekomst van Europa. Help jij mee? Bekijk de laatste vacatures én inspirerende verhalen van collega’s op werkenbijanton.nl.

Trede 4 Veiligheidsladder behaald

Wij hebben onlangs trede 4 van de Veiligheidsladder gehaald. Hier zijn wij erg trots op. Met het behalen van deze 4e trede op de Veiligheidsladder laten wij zien dat veiligheid een zeer hoge prioriteit heeft binnen ons bedrijf. Wij hebben een uitgebreid pakket met veiligheidsmaatregelen in de bedrijfsvoering opgenomen en bij de uitvoering van het veiligheidsbeleid wordt continue naar optimalisatie gekeken. Niet alleen zijn er maatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat medewerkers op een betrouwbare en veilige manier kunnen werken, ook vinden wij het erg belangrijk dat (onder)aannemers die voor ons werkzaamheden uitvoeren, dit veilig kunnen doen.

De Anton Life Saving Rules
Er wordt veel tijd en energie geïnvesteerd in de verhoging van het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers en (onder)aannemers die voor de Anton Groep werkzaamheden uitvoeren. Zowel op de kantoren van de Anton Groep als op de projecten waar werkzaamheden worden uitgevoerd, zie je duidelijk dat er bewust veilig wordt gewerkt en gehandeld. De Anton Life Saving Rules zijn duidelijk aanwezig en ze worden consequent toegepast. Tijdens de Anton toolboxmeetingen wordt veilig werken altijd besproken en meldingen over onveilige situaties worden actief behandeld. Verbeteringen worden stelselmatig ingevoerd en geëvalueerd. Op het intranet worden berichten over onveilig en veilig werken gedeeld en medewerkers worden aangespoord om meldingen in te dienen en elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Dit resulteert in vooruitdenken en initiatief nemen, weinig ongevallen en een flink aantal gemelde onveilige situaties.

De Veiligheidsladder
De Veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. De Veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

Anton Constructie- & Adviesbureau en Anton Staalbouw in nieuwsbrief ArcelorMittal

In de nieuwsbrief van ArcelorMittal staat een artikel over het project Up Mountain in Amstelveen. Bovenop de parkeergarage van Hudson’s Bay verrijst hier een woontoren van 13 etages. Het project is een samenwerking tussen Anton Constructie- & Adviesbureau, Anton Staalbouw, ArcelorMittal en Holland Staal.

Anton Staalbouw in vakblad Stedenbouw

Anton Staalbouw is geïnterviewd door vakblad Stedenbouw voor het project Up Mountain in Amstelveen.

bewust veilig anton groep

Deelname Bewust Veilig Dag 20 maart 2019

Woensdag 20 maart 2019 was de jaarlijkse Dag van de Veiligheid in de bouwsector. Ook de Anton Groep heeft hier – net als vorig jaar – aan deelgenomen, want veiligheid heeft binnen de Anton Groep de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze werkwijze.

Alle directieleden, groepsdirectie en bedrijfsdirecteuren hebben lopende projecten bezocht en een korte toelichting gegeven, mogelijk gecombineerd met een V&G-inspectie op het project. Zij hadden ook ‘Bewust Veilig’ gebak mee voor de mannen en vrouwen op locatie en op kantoor. Vooraf zijn er speciale Bewust Veilig posters gemaakt, opgehangen en uitgedeeld. Vrijdagmiddag 22 maart werd er een VGM presentatie gegeven met aansluitend een borrel om de Anton Bewust Veilig Dag gezamenlijk af te sluiten.

De Anton Groep heeft een uitgebreid pakket veiligheidsmaatregelen in de bedrijfsvoering opgenomen en bij de uitvoering van het veiligheidsbeleid wordt continue naar optimalisatie gekeken. Niet alleen zijn er maatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat medewerkers op een betrouwbare en veilige manier kunnen blijven werken, ook vindt de Anton Groep het erg belangrijk dat (onder)aannemers die voor ons werkzaamheden uitvoeren, dit veilig kunnen doen. Het jaarlijkse initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, CUMELA Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland steunen wij dan ook van harte.

 

 

De Leeuw Protection Systems stelt zich voor

De Leeuw Protection Systems is voorgesteld aan Noord-Holland Noord. In de Kogge krant van donderdag 14 maart stond een column over het bedrijf. Het stuk ging over de overname van vorig jaar door de Anton Groep en Bart Burger vertelt ‘ wat ze nu eigenlijk allemaal doen’ . Lees hier het hele artikel.