Anton Rail & Infra wint de NSTT Publieksprijs 2019

16 oktober 2019

Op 10 oktober 2019 zijn de NSTT No-Dig Award en NSTT Publieksprijs 2019 uitgereikt. Hiervoor waren twee projecten genomineerd. Beide projecten waren gericht op het – met veel creativiteit en innovativeit – terugdringen van de overlast van werken aan ondergrondse infra. De schaalgrootte en achterliggende technieken van beide projecten liepen erg uiteen, hetgeen twee zeer verschillende nominaties opleverde.

De NSTT Publieksprijs werd bepaald door de bezoekers van het NSTT No-Dig Event 2019 waar meer dan 1.500 bezoekers hun stem konden uitbrengen. ProRail won de NSTT Publieksprijs, in samenwerking met Anton Rail & infra als hoofdaannemer en met Kouwenberg en Waverail  als onderaannemers. Wij ontwikkelden samen een sleufloze verwijderingsmethode voor 40mm PE-leidingen. Hierbij wordt een staaldraad op de aanwezige PE-leiding verlijmd. Aan de hand van de staaldraad kan de PE-leiding vervolgens uitgetrokken worden. De methode is beproefd op een spooremplacement. Hier moesten ondergrondse leidingen voor de was- en schoonmaakinstallatie verwijderd en vervangen worden. Met de nieuwe methode is in twee weekenden ruim 3,5 km leiding verwijderd. Tegelijkertijd is met de pipecrackmethode ook 600 m waterleiding vervangen. De methoden hebben zich bewezen als tijdbesparend, vermijden ontgraving tussen de sporen, hebben geen last van de verontreinigde bodem en reduceren het risico op schade aan andere kabels en leidingen.

Wij zijn erg trots op het behalen van deze prijs en het geeft extra stimulans om creatief en innovatief te blijven denken en werken.

Anton Rail & Infra wint de NSTT Publieksprijs 2019