Anton Groep deelgenomen aan Bewust Veilig 16 maart

Op vrijdag 16 maart is op bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land stilgestaan bij veilig werken. Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de 3e vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen.

Bij de Anton Groep staat veilig werken niet ter discussie, deze staat voorop. De Anton Groep heeft deelgenomen aan dit initiatief om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Alle directieleden, groepsdirectie en bedrijfsdirecteuren hebben projecten binnen de Anton Groep bezocht en een korte toelichting gegeven, mogelijk gecombineerd met een V&G-inspectie op het project. Ook werd er gebak uitgedeeld op de projecten.

Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat het aantal ongevallen in de bouw en installatiebranche nog veel te hoog is. Vallen van hoogte, onveilig werken met machines en gereedschap én problematische communicatie komen nog te vaak voor. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Medewerkers, opdrachtgevers en andere ketenpartners, kortom: iedereen die op de bouwplaats komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. De bouw scoort helaas hoog in de ranglijsten van onveilige sectoren. Daarin moet absoluut verandering komen. We streven ernaar het aantal ongevallen drastisch te verminderen. Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken.”

Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI: “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!” Voor meer informatie, kijk op www.bewustveilig.com.

Anton Rail & Infra neemt afronding Utrecht CS voor haar rekening

Anton Rail & Infra B.V. en ProRail zijn een verbintenis aangegaan om met elkaar tot eind 2019 bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden te realiseren ten behoeve van de afronding van de Openbaar Vervoer Terminal in Utrecht.

Anton Rail & Infra scoort klus op Station Utrecht Centraal

De afgelopen jaren is er door diverse aannemers hard gewerkt aan het huidige station van Utrecht Centraal. Door het toenemende aantal reizigers is het huidige station van Utrecht Centraal te klein geworden. De stationshal wordt daarom omgebouwd tot een grote Openbaar Vervoer Terminal (OVT). Dit betekent dat alle vormen van openbaar vervoer onder één dak samengebracht worden. Naast de significante uitbreiding van het transfervloeroppervlak wordt er ook 8000 m2 winkeloppervlak gerealiseerd.

Het gehele station en bijbehorende perrons zijn bijna geheel vernieuwd. ProRail en NS hebben besloten om de nog niet opgeknapte delen aan te pakken. Anton Rail & Infra B.V. zal de volgende werkzaamheden uitvoeren en hiermee de puntjes op de i zetten:

  • Het upgraden van de Middentunnel
  • Bouwkundige werkzaamheden Noordertunnel
  • Bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden op de perrons (trein, tram en bus)

Onderstaand een impressie van de huidige situatie en het eindresultaat.

Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wij hebben verschillende vacatures open staan op kantoor, in de montagehal of bij de klant op locatie.

Bekijk onze openstaande vacatures.

Succesvolle beursdeelname in München

Anton Air Support heeft een succesvolle beursdeelname in München achter de rug. Wij willen iedereen die bij ons in de stand is geweest bedanken voor de getoonde interesse en de mogelijke samenwerkingen in de toekomst. Heeft u ons gemist of wilt u meer informatie over ons onafhankelijke inspectierapport voor uw passagiersbrug? Neem dan contact met ons op.

Wij verwelkomen u graag op de volgende beurs waar wij aan deelnemen: The Passenger Terminal Expo in Stockholm van 20 – 22 maart 2018.

Geslaagde open dag Anton Groep

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan, hield de Anton Groep zaterdag 7 oktober 2017 een open dag. Tevreden kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Ondanks het regenachtige weer, was er aan belangstelling totaal geen gebrek. Familie, vrienden, klanten, zakenrelaties maar ook geïnteresseerden die posters zagen hangen van de open dag bij diverse winkels in Obdam en op meerdere middelbare en hogescholen in Noord-Holland, hadden de weg naar Anton snel gevonden. Een enorme betonpomp met daaraan een grote vlag van Anton stond aan het begin van het industrieterrein opgesteld. Iets verder zagen bezoekers twee enorme telekranen staan en daarachter nog een kraan met daarin hangend een werkbus van de Anton Groep.

 

Alle activiteiten druk bezocht

De bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten gedurende de dag, zoals 40 meter omhoog gelift worden in een bak van een hoogwerker bij Anton Constructiewerken. Men kon deelnemen aan een virtuele rondleiding bij Anton Constructie- & Adviesbureau en een kijkje nemen bij de presentatie van nieuwe projecten van Anton Industrial Services. Bezoekers werden rondgeleid door de werkplaats en luisterden aandachtig naar de uitleg over de werking van de onlangs aangeschafte systeembekisting van Anton Bouw & Betontechniek en er was veel belangstelling voor de nieuwe kantbank en snijmachine van Anton Constructiewerken. De metaalplaatjes van Mickey Mouse en de flesopeners die als voorbeeld tijdens de dag werden uitgesneden met de snijmachine, konden direct meegenomen worden als souvenir.

 

 

 

Op het terrein van Anton Rail & Infra liep het storm met vragen over het stuk neergelegde spoor met bijbehorende  krol (kraan op lorries).

 

 

Anton Air Support, de expert op het gebied van inspectie en onderhoud van passenger boarding bridges, vertelde over het nieuwe aankomende project in Brussel en bij Anton Staalbouw kon men het indrukwekkende vakwerkspant van 12 meter lang en 4 ton zwaar bestemd voor Hudsons Bay in Amstelveen bekijken.

 

De organisatie liet gedurende de dag een treintje rijden om de bezoekers van de ene locatie van Anton naar de andere te brengen en er waren diverse foodtrucks aanwezig waar men biologische friet, broodje warme beenham en broodje kipsate kon nuttigen. De kinderen konden zich vermaken op de diverse springkussens bij de verschillende locaties.

Winnaar prijsvraag

In de werkplaats van Anton Constructiewerken konden bezoekers meedoen met een prijsvraag: Hoeveel kilo staal hangt er aan de bovenloopkraan. Wij hebben het staal gewogen en het bedroeg 2217 kilo. De winnaar is Bart Boerdijk/J. Stuijt,  zij zaten er slechts 12 kilo naast! Van harte gefeliciteerd. U heeft 2 kaarten voor AZ gewonnen. Deze worden zsm bij u bezorgd.

Wij willen alle bezoekers en meerdere sollicitanten bedanken voor hun getoonde interesse in de Anton Groep. Wij bedanken onze relaties die materiaal hebben uitgeleend om deze dag tot een groot succes te maken.

 

Geïnvesteerd in nieuwe kantbank

Per augustus 2017 beschikt Anton Constructiewerken over een nieuwe kantbank. Het betreft een 240 tons kantbank die 10mm kan zetten over 3500mm (tussen de kolommen) en 6 tot 8mm over de gehele lengte van 4500mm.

Aanschaf nieuwe snijmachine

Anton Constructiewerken heeft geïnvesteerd in een nieuwe snijmachine. De snijmachine is wederom een plasma snijmachine van 3000x1500mm met een hypertherm HPR 260XD plasmabron. Daarnaast is de snijmachine voorzien van de True hole technologie waardoor de snijmachine moeiteloos 20mm platen kan snijden conform de NEN 1090-1.

Anton Air Support verdiend ISO14001

Na een 2-daagse constructieve audit, mag Anton Air Support vanaf heden het certificaat ISO14001 dragen. Met vlag en wimpel zijn wij geslaagd voor deze ISO norm welke zich bezighoudt met het bewustzijn van ons milieu!

Start werkzaamheden “Groot Onderhoud Rail gebonden gebouwen”

Anton Rail & Infra B.V. is in opdracht van ProRail gestart met het project “Groot Onderhoud Rail gebonden gebouwen. Het werk bestaat onder andere uit groot onderhoud aan 36 railgebonden gebouwen. Denk hierbij aan verlichting van buitendeuren, voegwerk, gevelreiniging, schilderwerk en het aanbrengen van dakbedekking.