Landhoofden en dek gemaakt ondergrondse fietsenstalling A’dam

Op het Leidseplein in Amsterdam is in de avond en nacht gebrek aan parkeerplaatsen voor (brom)fietsen. Hierdoor is de toegankelijkheid van voorzieningen regelmatig in het geding. Vandaar dat is besloten om een ondergrondse fietsenstalling voor ongeveer 2000 plaatsen onder het Kleine-Gartmanplantsoen te laten bouwen. Anton Bouw & Betontechniek heeft de bestaande monumentale brug – nr 198 – aangepast. Op deze uitdagende locatie hebben wij de landhoofden en het dek gemaakt.

Windmachinekelder 4,5m diep

Anton Bouw & Betontechniek was gevraagd om een ‘windmachinekelder’ te maken van 4,5m diep. Deze kelder – gelegen op een lastige locatie – is desondanks in korte tijd gerealiseerd.

(de)Montage leidingwerk, afsluitklep en mechanische onderdelen pelletfabriek

Op 40 meter hoogte komt een koelleiding – met een doorsnede van 1,5 meter – als ‘schoorsteen’ uit de wand bij een Pelletfabriek. Het leidingwerk wordt via een afsluitklep verbonden aan de hoofdleiding van de fabriek. Hiermee kan de route van de warme luchtstroom geregeld worden. Het leidingwerk was beschadigd geraakt, waardoor deze aan vervanging en aanpassing toe was.

Anton Industrial Services heeft zorg gedragen over een juiste productie van de onderdelen van het nieuwe en aangepaste leidingwerk, inclusief nieuwe afsluitklep. Tijdens de stilstandsperiode van week 38 tot en met week 40 heeft Anton Industrial Services de volledige (de)montage van het leidingwerk, afsluitklep en overige aanwezige componenten op zich genomen. Het leidingwerk is aan de hand van een 70 tons en 100 tons mobiele kraan ge(de)monteerd. Bij deze werkzaamheden zijn naast de productie en montage van staalkundige onderdelen ook de aansluiting van de mechanische componenten inbegrepen (o.a. motoren en aandrijvingen).

Om het geheel compleet en toegankelijk te maken voor onderhoud, is tevens een nieuw bordes rondom het leidingwerk geplaatst.

Fabricage en montage staalconstructie machinefabriek Wijdewormer

Anton Constructiewerken is gevraagd om de staalconstructie voor de uitbreiding van een machinefabriek in Wijdewormer te fabriceren en monteren op locatie. De nieuwe staalconstructie moest om de bestaande fabriek heen gebouwd worden waardoor uiteindelijk 1 grote fabriek zou ontstaan.

Anton Constructie- & Adviesbureau heeft het inmeten van de bestaande constructie, de engineering en het uitzetten van de fundering en ankers voor hun rekening genomen. Anton Bouw & Betontechniek heeft de fundering en de betonnen vloer gelegd. Het eindresultaat mag er zijn, wederom een mooi stukje samenwerking tussen de verschillende partijen binnen de Anton Groep.

Loopbordes voor schotbalkstuw in Spierdijk

Voor een schotbalkstuw in Spierdijk heeft Anton Constructiewerken een loopbordes gerealiseerd t.b.v. onderhoud en bediening van de stuw.

Grote opknapbeurt middentunnel Utrecht CS

De afgelopen maanden is Anton Rail & Infra bezig geweest met de renovatie van de voetgangerstunnel die onder Utrecht CS loopt. Deze ruim 200 meter lange tunnel verbind de perrons met de grootste fietsenstalling ter wereld. Hier komen dagelijks 12.500 reizigers hun fiets stallen om vervolgens door de middentunnel hun weg te vervolgen naar de perrons. Er is heel veel werk verzet door de diverse werkmaatschappijen van de Anton Groep, hieronder een korte samenvatting.

De oude tunnel die in de loop der jaren door meerdere bedrijven onder handen is genomen, was er zeer slecht aan toe. Het sloopwerk van alle vloeren, wanden en plafonds werd uitgevoerd door Ca. de Groot. Bij het verwijderen van de vloertegels, stuitten we op een zeer slechte betonvloer. Deze is na het slopen in samenwerking met Anton Bouw & Betontechniek en Loos Betonvloeren hersteld. In een nacht werd met behulp van een 200 meter lange slang, beton de tunnel ingepompt.

Zoals elke tunnel heeft ook deze tunnel een pompinstallatie om regen en schoonmaakwater de tunnel uit te pompen. Anton Industrial Services heeft de gehele installatie verwijderd en vervangen voor een gloednieuw systeem. De ladders van twee pompinstallaties die alleen toegankelijk zijn via het perron d.m.v. een 6m diepe put hebben ze ook vervangen door ladders met valkooien.

Bij elke trapopgang naar het perron toe zit een betonnen rand met daarop een balustrade met leuning. Anton Constructiewerken heeft de gehele balustrade inclusief leuning verwijderd en na het boren van ruim 500 gaten, zijn de nieuwe balustrades met een totale lengte van ruim 130 meter terug geplaatst.

De verhoogde plafonds voor alle trapopgangen zijn onder handen genomen door aannemersbedrijf Hoogendijk Bouw. Ook hebben zij het kozijn voor de vitrine vervangen.

Tussen de oude staalconstructie zitten gemetselde gewelven die de spoorbak dragen. Deze bleken niet meer waterdicht. Loos Betonreparaties heeft op 30 plekken de gewelven geïnjecteerd en het probleem is hiermee opgelost.

Het team van Anton Rail & Infra heeft nog 1200 m2  nieuwe natuurstenen vloertegels, 1300 m2  natuurstenen wandtegels en 1000 m2  aluminium plafond lamellen geplaatst. Daarnaast heeft ze nog 235 LED lichtarmaturen en 2500 m bekabeling vervangen.

5 betontorens bouwen voor windmolens Piershil Z-H

In Piershil Zuid-Holland is het team van Anton Industrial Services gestart met de bouw van 5 betontorens voor een E-126 EP4 4.2 megawatt turbine. Deze betontorens bestaan uit elementen die per stuk 120 ton wegen en een breedte hebben van ruim 13 meter. Een element bestaat uit 3 delen die wij aan elkaar verbinden. Daarna wordt het element omhoog gehesen (op het volgende element). Wij bouwen tot een hoogte van ruim 100 meter, daarna plaatst een ander team de staaltoren met turbine daar bovenop.

De eerste betontoren staat en er wordt nu hard gebouwd aan de 2e toren die eind deze week op hoogte moet zijn.

Voor een impressie filmpje klik hier.

 

Realiseren hekwerken met verschillende kool motieven

Anton Constructiewerken had de opdracht gekregen om op de nieuw te bouwen vaarduiker, die onder de Veilingweg in Noord-Scharwoude doorloopt, hekwerken te realiseren. De hekwerken zijn opgebouwd uit balusters waarop een halfronde handregel is aangebracht, tussen de balusters zijn panelen aangebracht welke met een laser zijn gesneden uit 10mm staalplaat.

In de panelen zijn verschillende kool motieven gesneden, dit met een knipoog naar de landbouw in de regio waar al van oudsher kool verbouwd wordt.

Nieuwe koelinstallaties dakgootproducent Roermond

Voor een dakgootproducent heeft Anton Industrial Services twee oude koelinstallaties vervangen door twee nieuwe koelinstallaties. Deze zijn op een nieuw gefabriceerd frame over het bassin geplaatst.

De koelinstallaties zorgen ervoor dat het warme water, dat vanuit de productielijn wordt opgevangen in een waterbassin, wordt gekoeld. Vervolgens wordt dit water teruggestuurd naar het koude compartiment van het waterbassin. Vanuit het koude compartiment wordt het koude water gebruikt voor de koeling van de productielijn.

Het werk bestond uit het installeren van werktuigbouwkundige installaties, waaronder de pompinstallaties, inclusief bijbehorende constructie- en RVS leidingwerk.

Nieuwe constructie voor fabriek Wijdewormer

Een bestaande machinefabriek moest worden uitgebreid en hiervoor was een constructie nodig. Anton Constructie- & Adviesbureau heeft de bestaande constructie ingemeten met de Total Station en daar de nieuwe constructie op aangepast. Het ging hier met name om de dakhelling, de goothoogte en de detaillering rondom het bestaand pand. Daarnaast hebben wij de constructie tot op werkplaatsniveau uitgewerkt en vervolgens de fundering en ankers uitgezet met de Total Station.