Walking beam furnace 25 TATA

Spanberg werkt samen met Van Hattum en Blankevoort aan de nieuwe inrichting voor de Walking beam furnace 25 op Tata steel Ijmuiden.

Johan Cruijf Arena

De Johan Cruijff ArenA, tot 2018 Amsterdam ArenA, is een multifunctioneel stadion in Amsterdam aan de noordwestkant van de ArenA Boulevard op nog geen 200 meter ten westen van Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het is met 54.990 plaatsen het grootste stadion van Nederland.

Brug over Duivendrechtsevaart

De gemeente Amsterdam heeft het ontwerp van Mobilis BV en VenhoevenCS Architecture & Urbanism  gekozen voor de bouw van de brug over de Duivendrechtsevaart. Deze zal het Amstelkwartier verbinden met de Joan Muyskenweg voor voetgangers, fietsers en het autoverkeer. Ook verbindt de brug de nieuwe stadswijk met de natuur in de Amstelscheg aan de overkant van de Duivendrechtsevaart. Na de zomer zal de bouw beginnen en de brug kan naar verwachting in 2022 in gebruik worden genomen.

Gustav Mahlerplein Amsterdam

De omlegging van de Zuid-Willemsvaart leidt tot een duurzamer en beter bereikbaar Brabant over water. Na de omlegging kunnen grotere schepen-met maximaal drie lagen containers- door de Zuid-Willemsvaart naar de containerterminal in Veghel varen. Gevolg: minder vrachtverkeer op de weg, minder files en minder uitstoot van CO2 en fijnstof. Grote schepen hoeven na de omlegging niet meer door de binnenstad te varen. Ook openstaande bruggen met wachtende auto’s behoren dan tot het verleden. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart is het grootste aanlegproject voor vaarwegen van de komende tien jaar.

De nieuwe N200

De N200 krijgt tussen Amsterdam en Halfweg een flinke opknapbeurt. Groot onderhoud aan de weg en dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een groene entree van Amsterdam, een nieuwe brug bij Halfweg en de aanleg van een ecopassage. Spanberg realiseert de bruggen, sloven en ecopassage.

Poortvrije passage CS Amsterdam

De poort vrije passage op centraal station Amsterdam. De nieuwe poortvrije winkel passage op centraal station Amsterdam.

Grootste fietsenstalling ter wereld

Onder het stationsplein bij Utrecht Centraal wordt iets bijzonders neergezet: ‘s werelds allergrootste fietsenstalling. Die gaat straks plaats bieden aan maar liefst 12.500 fietsen.

Rijksmuseum

Verbouwing Rijksmuseum Amsterdam.

Gevlebrug Amsterdam

De Gevlebrug (brug 2430) is een in 2019 op te leveren kunstwerk in Amsterdam. De vaste brug moet toegang geven tot de wijk Houthavens, die in de jaren tien en twintig wordt volgebouwd. De Gevlebrug maakt onderdeel uit van vijftien bruggen die in de wijk nodig zijn om het verkeer van het ene eiland naar het andere te krijgen. De Gevlebrug en Helsingforsbrug verzorgen daarbij de verbinding met de omliggende verkeerswegen.

Fietskelder Zwolle

Het Stationsplein Noord in Zwolle krijgt een volledig nieuwe inrichting en er komt een nieuwe ondergrondse fietsenstalling voor maar liefst 5.475 fietsen onder het plein. En de Stationsweg wordt heringericht tot een mooie stadsentree vanaf het station naar de binnenstad.