Renovatie pompkelder langs spoor Bloemendaal

Renovatie pompkelder langs spoor Bloemendaal

In Bloemendaal zijn Anton Rail & Infra, Loos Betonreparaties en Anton Bouw & Betontechniek bezig met de renovatie van de pompkelder van de fietstunnel die onder het spoor doorgaat.

De pompkelder en het gebouw dat daar bovenop stond waren erg gedateerd. Omdat het huisje wat bovenop de kelder stond geen functie heeft in het nieuwe ontwerp, is ervoor gekozen om deze te slopen in een nachtelijke buitendienststelling. Daarna heeft Anton Bouw & Betontechniek op de oude vloer een nieuwe betonplaat gestort met twee sparingen. De zijn bedoeld voor de stalen luiken die de kelder straks afsluiten.

In de pompkelder van 4,5 meter diep zijn nieuwe doorvoeren gemaakt en ingestort door onder andere Anton Bouw & Betontechniek. Loos Betonreparaties is verantwoordelijk voor het verwijderen van het aanwezige betonrot. Zij hebben de wapening geconserveerd en nieuw beton aangesmeerd. Om ervoor te zorgen dat de kelder de komende decennia blijft functioneren, worden de wanden gecoat.

De pompinstallatie die in de kelder stond was defect. Deze wordt door de Gemeente Haarlem vervangen voor een nieuwe installatie.

Nieuw bedrijfspand Klaver Giant Security Heerhugowaard

Klaver Giant Security krijgt in Heerhugowaard een gloednieuw bedrijfspand. Harder Constructie- & Adviesbureau heeft de hoofdberekening, de detailberekening en al het tekenwerk opgeleverd voor dit schitterende gebouw.

Anton Staalbouw heeft al het benodigde staal verzorgt en Anton Bouw & Betontechniek neemt de onderbouw van het pand voor haar rekening.

 

Nieuwbouwwoning Erfgreppel Hoogkarspel

Nieuwbouwwoning Erfgreppel Hoogkarspel

In week 6 van 2022 heeft Hoogendijk Bouw de eerste paal geslagen voor een schitterende nieuwbouwwoning aan de Erfgreppel in Hoogkarspel. De woning zal onder andere een mooie grote kelder krijgen, deze zal worden verzorgd door zustermaatschappij Anton Bouw & Betontechniek net als de overige betonwerkzaamheden. Na afronding van deze werkzaamheden zal Hoogendijk Bouw de woning volledig opbouwen.

Samenwerking

Het design voor de nieuwbouwwoning in Hoogkarspel is verzorgd door Broos de Bruijn architecten. Zij hebben alle wensen en eisen van de toekomstige bewoners meegenomen in dit fantastische ontwerp.

Staalconstructie voor Stern Alkmaar

Staalconstructie voor Stern Alkmaar

Anton Staalbouw heeft in opdracht van Anton Integrale Staalprojecten een nieuwe staalconstructie verzorgd voor Stern in Alkmaar. De constructie bestaat in totaal uit 220 ton staal.

Nieuwbouw staalframewoning Broekerwerf

Nieuwbouw staalframewoning Broekerwerf

Het is zover, de nieuwe samenwerking tussen Hoogendijk Bouw en Atlanta zal zijn eerste vruchten afwerpen. In 2022 zal de eerste staalframewoning gebouwd worden door het duo. Breddels architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de woning. De eerste paal wordt in februari 2022 geslagen aan de Broekerwerf in Broek op Langedijk.

Werkzaamheden

Het ontwerp voor de woning wordt verzorgd door Breddels architecten die in combinatie met de ligging aan het water een passend en strak design heeft gekozen. Hoogendijk Bouw zal de woning compleet sausklaar opleveren. Hierbij zullen zij onder andere de gevel een strakke afwerking geven met een witte stuclaag. En krijgt de woning een warme touch door houten en natuurstenen strips toe te passen. Uiteindelijk zal de woning een moderne look krijgen mede door de keuze voor aluminium kozijnen.

Milieu bewust

Bij de bouw van de nieuwe woning wordt met alles rekening gehouden. Zo krijgt de woning een vlakke dakpan in combinatie met zonnepanelen, maar wordt ook een bronwarmtepomp en een WTW installatie aangebracht. Al deze onderdelen zorgen samen met de goed geïsoleerde staalframe constructie voor een hoog wooncomfort en lage energielasten. Dit is dus niet alleen gunstig voor de toekomstige bewoners, maar draagt ook een steentje bij aan de CO2 uitstoot.

Samenwerking

Gedurende het project zal Hoogendijk Bouw samenwerken met verschillende partijen, zo zal het installatiewerk uitgevoerd worden door Witte installaties. Het grondwerk en de buitenriolering zal door zusterwerkmaatschappij Kok Infra worden uitgevoerd, evenals het betonwerk en warmstaal wat door Anton Bouw & Betontechniek en Anton Constructiewerken wordt verzorgd. En zoals eerder vermeld wordt de staalframeconstructie geleverd door Atlanta staalframebouw.

Poeren Afas stadion

Vorig jaar is een gedeelte van het dak van het Afas stadion ingestort. In opdracht van de Bam, levert Spanberg de wapening voor de poeren welke het nieuwe dak gaan dragen.

Fokkerweg Schiphol

Aansluiting Fokkerweg op de A9. Bij dit project hebben wij de balken van 20 meter lang prefab aangevoerd, zodat deze meteen op de kolommen gezet kon worden. We hebben hiervoor special transport in geschakeld i.v.m. met de lengte van de balken.In balken van ± 20 ton per stuk, hebben wij verschillende instort voorzieningen verwerkt zoals koeleidingen en demu ankers.

Onderbouw nieuwe universiteitsbibliotheek UvA

De Universiteitsbibliotheek verhuist van het Singel en het P.C. Hoofthuis naar het Universiteitskwartier. De nieuwe locatie voor de UB is de Tweede Chirugische Kliniek en het Zusterhuis op het Binnengasthuisterrein (ook bekend als BG13/14). De UB wordt in 2022 opgeleverd en wordt een belangrijk onderdeel van de campus, waar UvA-studenten en medewerkers terecht kunnen en waar onderzoek en onderwijs elkaar ontmoeten.

Noord/Zuid lijn Amsterdam

20 meter onder de grond heeft Spanberg diverse tunnel aansluitingen van de noord zuid lijn gerealiseerd. Een mooi project diep onder het centraal station Amsterdam.

Vervangen 3 monumentale bruggen Vijzelstraat

De Vijzelstraat in Amsterdam wordt compleet opnieuw ingericht. Spanberg gaat de wapening leveren en verwerken voor drie monumentale bruggen waarvan er 2 zelfs een rijksmonument zijn, en dateren uit de 18e eeuw.