Plaats in deze categorie alle projecten.

Anton Constructie- & Adviesbureau en Anton Staalbouw in nieuwsbrief ArcelorMittal

In de nieuwsbrief van ArcelorMittal staat een artikel over het project Up Mountain in Amstelveen. Bovenop de parkeergarage van Hudson’s Bay verrijst hier een woontoren van 13 etages. Het project is een samenwerking tussen Anton Constructie- & Adviesbureau, Anton Staalbouw, ArcelorMittal en Holland Staal.

Kooksgashouder voor Tata Steel

Anton Bouw & Betontechniek maakt op Tata Steel IJmuiden de gehele betonconstructie voor een nieuwe kooksgashouder. De nieuwe gashouder wordt twee keer zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 50.000 kubieke meter. Daardoor kan het kooksgas effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld. Dat is goed nieuws voor het milieu en de omgeving aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel.

De betonconstructie bestaat uit een kelder van 15x8x6 meter en een tankvloer van 2.400 m2. In totaal was er 2.200 kubieke meter beton nodig. Voor meer informatie over dit project of over de producten en diensten van Anton Bouw & Betontechniek, kunt u contact opnemen met Sjors Beemsterboer.

Staalplaatbetonvloer in Amersfoort

In samenwerking met Anton Constructiewerken hebben we in Amersfoort een staalplaatbetonvloer in een vide gemaakt.

Bushalte in Eindhoven

In Eindhoven bouwt Anton Constructiewerken een stalen constructie voor de bushalte bij het winkelcentrum Woensel. Hiervoor hebben wij de betonnen fundering gestort. Uitdaging is de tijdsdruk die met dit hele project gemoeid is. Binnen tien weken moet het hele constructie af zijn. De fundering ligt er in ieder geval mooi bij.

Fundatie voor smartgate

Op Schiphol is de Anton Groep al jarenlang een vertrouwd gezicht. Zo ook Anton Bouw & Betontechniek. Hier zijn we in opdracht van Heijmans aan de slag met de fundatie voor een nieuw hekwerk van Heras, een zogeheten smartgate. Dit is een nieuw geïntegreerd systeem voor controle van goederen die via Schiphol de Europese Unie verlaten, met alle voordelen van dien voor een snelle en efficiënte douaneafhandeling. Schiphol SmartGate Cargo staat voor een innovatief, veilig, efficiënt en perfect gestroomlijnd luchtvrachtproces.

Betonnen tuinontwerp

Dick Beijer geldt als één van de meest bekende en vooraanstaande tuinontwerpers van dit moment. Zijn tuinontwerpen en landschapsontwerpen kenmerken zich door een sobere, strakke en symmetrische vormgeving. Voor een tuin in het plaatsje Bentveld schetste hij de contouren van een nieuw ontwerp, dat voor een belangrijk deel uit beton zou gaan bestaan. De traptreden bleken echter een probleem en daarvoor werd Anton Bouw & Betontechniek ingeschakeld. In slechts vier dagen tijd hebben we de betonnen traptreden, inclusief het rvs-maatwerk kunnen aanleggen.

Afzinkkelder in jeugdherberg

De Immetjeshoeve op Texel is één van de bekendste jeugdherbergen op het eiland. In deze stolpboerderij hebben we een afzinkkelder geplaatst. Dit gebeurde vlak naast het vierkant, onder het hele voorhuis. De kelder is 6,2 bij 4,65 meter en 2,6 meter diep.

Overkluisde waterloop

Tussen het Glop en het Kerkplein in Hoorn ligt een bijzonder overblijfsel van het ondergrondse stelsel van overkluisde waterlopen en riolen. Het Glop is een doodlopend steegje vanuit de Lange Kerkstraat. Vanaf het Glop loopt de gemetselde gang onder de Boterhal door. Tot in de jaren 60 van de twintigste eeuw maakte deze gang onderdeel uit van een uitgebreid gemetseld rioolstelsel.

Anton Bouw & Betontechniek is hier recent aan het werk geweest. Zo hebben we onder meer toegangsluiken en de trap gerealiseerd waardoor dit stukje historie nu weer bezichtigd kan worden door het publiek.

 

Nieuwe perrons op Amsterdam CS

Op Amsterdam CS heeft ons bedrijf in slechts drie weken drie perrons van een facelift voorzien. Anton Bouw & Betontechniek werkte hier in 24-uursdiensten. We hebben de poeren voor de nieuwe informatieborden geplaatst, ter plekke de keerwanden gestort, de kabelkoker gemetseld, gaten in het bestaande betonperron opgevuld, het noodperron verwijderd en ervoor gezorgd dat het hele perron weer netjes kon worden betegeld. De opdracht is gedaan in nauwe samenwerking met Anton Rail & Infra.

Betonpad in kas

Luttelgeest is een dorpje in de Noordoostpolder, niet ver van Emmeloord. Er zijn in dat gebied veel grote kassen te vinden. In één daarvan zijn we bezig met de aanleg van een 5000 m1 betonpad. Een bewerkelijk en zeker ook warm klusje.