Anton Groep bouwt Vaandel Heerhugowaard

De bouwers van de Anton Groep hebben een compleet nieuw, eigentijds onderkomen op de Vaandel in Heerhugowaard gebouwd. Een complex bestaande uit maar liefst 11.500 m2. Hier zijn Anton Rail & Infra, Anton Air Support, Harder Constructie- & Adviesbureau, De Leeuw Protection Systems en Anton Civiel & Infra in gevestigd.

Anton Groep staat voor vakmanschap, waarin duurzaamheid, veiligheid en de aandacht voor het milieu en de leefomgeving voorop staat. Bij het ontwerpen van het nieuwe Anton-onderkomen is duurzaamheid een groot punt van aandacht geweest. Zo is het pand volledig klimaat-neutraal ingericht, voldoet het aan de EPC 0 norm en heeft het een minimale levensduur van 50 jaar. De energie wordt opgewekt dankzij de 600 zonnepanelen op het dak. Alle energie die hiermee wordt opgewekt, wordt eveneens verbruikt.

Het pand is afgewerkt met sandwichpanelen. Deze panelen bestaan uit een buiten- en binnenplaat van metaal met een isolerende PIR schuimlaag er tussen. De panelen zijn gemakkelijk verwerkbaar en heeft een hoge isolatiewaarde. Bovendien is het materiaal van buitenaf goed te reinigen. Ook is er een wadi (Water Afvoer Door Infiltratie) geplaatst. Een wadi is een wateropvang voor hemelwater. Dit zorgt ervoor dat dit water in de bodem kan infiltreren. Zo wordt het rioolstelsel minder belast en misschien wel belangrijker: het grondwater wordt aangevuld.

Rondom het pand zijn speciale infiltrerende bestrating aangelegd. Infiltrerende bestrating is bestrating waarin of waarlangs regenwater wegzakt in de ondergrond. Bij traditionele bestratingen loopt het regenwater meteen het riool in. Door infiltrerende bestrating toe te passen, houd je het water vast in de wegfundering. Ook is er bij de bouw rekening gehouden met de toename van electrische auto’s en worden er in totaal op termijn 20 laadpalen geplaatst en is er ruimte voor 40 laadpalen.

Wist je dat…

  • de totale duur van tekening tot oplevering circa 2 jaar in beslag heeft genomen;
  • er 20 bedrijven, waaronder uiteraard de Anton Groep werkmaatschappijen zelf, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe bedrijfspanden;
  • er in totaal 7 kilometer aan heipalen is gebruikt bij de ontwikkeling;
  • er 900 m3 beton nodig is voor de realisatie van het nieuwe pand;
  • er in totaal 230.000 kilo staal is verwerkt in het bedrijfspand.