Projecten

Woningtransformatie aan de Admiralengracht Amsterdam

7 oktober 2021

Begin dit jaar is Hoogendijk Bouw begonnen aan een woningtransformatie aan de Admiralengracht in Amsterdam. Er werd gestart met sloopwerkzaamheden op de derde en vierde verdieping van het appartement. Gevolgd door een enorme verbouwing en aanbouw van een dakterras. Afgelopen zomer zijn de laatste werkzaamheden afgerond en presenteren we met trots het eindresultaat van deze prachtige woningtransformatie.

Naar een ontwerp van KVA

Het ontwerp van KVA (Kevin Veenhuizen Architecten) is volledig door Hoogendijk Bouw uitgevoerd.

Het woon- en leefgedeelte is verplaatst van de derde naar de vierde verdieping. Men kan vanaf nu direct vanuit de keuken, via de grote schuifpui, naar het balkon. En is het zelfs mogelijk om via een elektrisch dakluik op het volledig nieuw gerealiseerde dakterras te komen. Dit luik is voorzien van beglazing, zodat in de hal op de derde verdieping een natuurlijke lichtinval binnenkomt.

Van dakkapel tot dakterras

De twee dakramen heeft Hoogendijk Bouw vervangen voor twee dakkapellen. Ook de vliering is verwijderd, zodat er tot aan de punt van het dak meer ruimtebeleving ontstaat. Zo zijn de spanten nu direct zichtbaar en creëren we meer licht, ruimte en evengoed een warme sfeer.

Het dakterras is voorzien van hardhouten vlonders met een aluminium balustrade. Verder hebben wij een elektra- en wateraansluiting gecreëerd. Het terras van de vierde verdieping is tevens voorzien van een hardhouten vlonder, alleen dan met een houten balustrade in combinatie met de hardhouten pergola. Hier kan de opdrachtgever later zelf (eventueel) zonwering plaatsen, zodat in de zomer de warmte zoveel mogelijk buiten gehouden kan worden. De uitbreiding op de vierde verdieping is aan de buitenzijde voorzien van Fraké (houten gevelbekleding) en hardhouten kozijnen.

Badkamer, slaapkamer en werkkamer op de derde verdieping

Doordat het leefgedeelte naar de vierde verdieping is verplaatst, zijn er nu drie slaapkamers op de derde verdieping gerealiseerd, evenals een werkkamer, een ruime badkamer met toilet en nog een aparte toiletruimte. De houten kozijnen zijn op deze verdieping aan de achtergevel vervangen voor nieuwe kozijnen welke beter afsluitbaar zijn, voorzien van een juiste kierafdichting en HR++ beglazing.

Beter een goede buur

Tijdens de verbouwing heeft de buurman Hoogendijk Bouw gevraagd om zijn daklicht op de vierde verdieping te vervangen voor een geïsoleerde en heldere versie, dit is tijdens de werkzaamheden voor realisatie van het dakterras direct uitgevoerd.

Samenwerking

Hoogendijk Bouw heeft deze prachtige aanbouw en verbouw in samenwerking met zustermaatschappij Harder Constructie- & Adviesbureau en Anton Constructiewerken gerealiseerd. Harder Constructie- & Adviesbureau heeft de berekeningen gemaakt en Anton Constructiewerken de vervaardiging van de staalconstructie.