Brussels Airport: bouw 22 nieuwe trappenhuizen (PSB’s)

In opdracht van Adelte Airport Facilities is sinds augustus 2019 Anton Air Support bezig met een mega opdracht op de luchthaven van Brussel Zaventem. Op de B-Pier worden de bestaande 22 oude PSB’s (trappenhuizen) vervangen door nieuwe PSB’s in zes verschillende faseringen. In combinatie met de vervanging van deze 22 PSB’s worden ook 28 nieuwe passagiersbruggen (PBB’s) en 22 vaste loopbruggen (FWW) geïnstalleerd door Anton Air Support. Het unieke aan dit project is dat alle 22 PSB’s (trappenhuizen) van elkaar verschillen in maat, vorm, positie, verhouding en indeling. In samenwerking met de Anton Groep worden de PSB’s helemaal op maat en naar de wensen van de klant gemaakt. Helaas door COVID-19 heef het project twee jaar vertraging opgelopen, maar inmiddels zijn de werkzaamheden weer hervat.

DE KRACHT VAN DE ANTON GROEP
In de paar maanden dat we bezig zijn geweest met dit project, hebben Anton Constructiewerken en Anton Staalbouw gezamenlijk aan de bouw van de eerste drie trappenhuizen gewerkt. Harder Constructie- & Adviesbureau, ook onderdeel van de Anton Groep, heeft de gehele engineering uitgevoerd. Alle trappenhuizen zijn constructief doorgerekend en op detail uitgetekend. Ook hebben zij de werk- en montagetekeningen gemaakt voor Anton Constructiewerken, zodat zij de PSB’s kunnen produceren en op locatie kunnen monteren.

COÖRDINATIE DOOR ANTON AIR SUPPORT
De algehele coördinatie op de bouwplaats, met alle onder- en nevenaannemers is onderdeel van de opdracht en wordt geheel verzorgd door Anton Air Support. Het veilig uitvoeren van de demontage van de oude PSB’s en de PBB’s, maar ook voor het monteren van de gehele elektrische installatie in de nieuwe PSB’s voorzien van de juiste documentatie, zit in de opdracht aan Anton Air Support.

MEER INFORMATIE
Klik hier voor meer informatie over het project of over de werkzaamheden van Anton Air Support op luchthavens.