Project ‘Airport Obdam’ is van start!

2 maart 2023

Op maandag 27 februari zijn twee passagiersbruggen naar Obdam getransporteerd. Over een maand wordt gestart met de werkzaamheden: één brug wordt in de huidige staat neergezet, de andere wordt door Anton Air Support volledig gestript en gerenoveerd.

De oplevering is op vrijdag 30 juni 2023 gepland en zal de gerenoveerde brug ook volledig operationeel zijn. Zo is goed te aanschouwen hoe Anton Air Support deze PBB totaal heeft gerenoveerd, gebruik makend van de bestaande materialen en tevens nieuwe technologieën heeft geïntegreerd. Door deze renovatie kunnen wij de levensduur van een passagiersbrug met jaren verlengen.

Eén PBB weegt ca. 23 ton met een lengte van ca. 25 meter. Voor het transport zijn twee KetelBed diepladers gebruikt. Het was een hele uitdaging, maar het laden en borgen van de bruggen op de dieplader werd door de professionals zonder problemen prima uitgevoerd. In Obdam installeerde transportbedrijf Schot een 400 ton mobiele kraan, waarmee de passagiersbruggen over het hek werden getild en op hun tijdelijke plaats zijn gezet. Het blijft een spectaculair gezicht als een PBB door een kraan opgehesen wordt en in de lucht hangt!

Project ‘Airport Obdam’ is van start!