Anton Groep deelgenomen aan Bewust Veilig 16 maart

8 maart 2018

Op vrijdag 16 maart is op bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land stilgestaan bij veilig werken. Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de 3e vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen.

Bij de Anton Groep staat veilig werken niet ter discussie, deze staat voorop. De Anton Groep heeft deelgenomen aan dit initiatief om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Alle directieleden, groepsdirectie en bedrijfsdirecteuren hebben projecten binnen de Anton Groep bezocht en een korte toelichting gegeven, mogelijk gecombineerd met een V&G-inspectie op het project. Ook werd er gebak uitgedeeld op de projecten.

Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat het aantal ongevallen in de bouw en installatiebranche nog veel te hoog is. Vallen van hoogte, onveilig werken met machines en gereedschap én problematische communicatie komen nog te vaak voor. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Medewerkers, opdrachtgevers en andere ketenpartners, kortom: iedereen die op de bouwplaats komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. De bouw scoort helaas hoog in de ranglijsten van onveilige sectoren. Daarin moet absoluut verandering komen. We streven ernaar het aantal ongevallen drastisch te verminderen. Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken.”

Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI: “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!” Voor meer informatie, kijk op www.bewustveilig.com.

Anton Groep deelgenomen aan Bewust Veilig 16 maart