Renovatie pompkelder langs spoor Bloemendaal

In Bloemendaal zijn Anton Rail & Infra, Loos Betonreparaties en Anton Bouw & Betontechniek bezig met de renovatie van de pompkelder van de fietstunnel die onder het spoor doorgaat.

De pompkelder en het gebouw dat daar bovenop stond waren erg gedateerd. Omdat het huisje wat bovenop de kelder stond geen functie heeft in het nieuwe ontwerp, is ervoor gekozen om deze te slopen in een nachtelijke buitendienststelling. Daarna heeft Anton Bouw & Betontechniek op de oude vloer een nieuwe betonplaat gestort met twee sparingen. De zijn bedoeld voor de stalen luiken die de kelder straks afsluiten.

In de pompkelder van 4,5 meter diep zijn nieuwe doorvoeren gemaakt en ingestort door onder andere Anton Bouw & Betontechniek. Loos Betonreparaties is verantwoordelijk voor het verwijderen van het aanwezige betonrot. Zij hebben de wapening geconserveerd en nieuw beton aangesmeerd. Om ervoor te zorgen dat de kelder de komende decennia blijft functioneren, worden de wanden gecoat.

De pompinstallatie die in de kelder stond was defect. Deze wordt door de Gemeente Haarlem vervangen voor een nieuwe installatie.