Vervangen dekbedekking station Woerden

In Woerden vervangt Anton Rail & Infra in samenwerking met GP Groot, Hoogendijk Bouw en BOKO de dakbedekking van de perronkappen, trapopgangen en liftschachten op de eilandperrons.

Halverwege februari zijn de werkzaamheden van fase 1 aan de eerste perronkap begonnen. GP Groot is verantwoordelijk voor het verwijderen van de oude dakbedekking. Daarnaast slopen zij waar nodig het verrotte dakbeschot weg. Hoogendijk Bouw plaatst daar waar nodig nieuw dakbeschot. Vervolgens legt BOKO het dak dicht met nieuwe EPDM dakbedekking.

Omdat een deel van de perronkappen boven het spoor hangt, worden deze delen in een 52 uur durende TVP in het weekend van week 19 voorzien van de nieuwe dakbedekking. Hiervoor worden rolsteigers gebruikt die op een speciaal ontworpen onderstel staan. Deze zijn ontworpen door Harder en gefabriceerd door Anton Constructiewerken. In de 52 uur durende TVP worden ook de trapopgangen en 14 meter hoge liftschacht voorzien van nieuwe dakbedekking.

Als de dakbedekking van de eerste perronkap volledig is vernieuwd, wordt vanaf week 20 gestart met de werkzaamheden op het tweede perron.