Vervangen blokrail binnen 60 uur

In opdracht van Tata Steel heeft Anton Industrial Services een bestaande blokrail van twee transportbanden vervangen. Deze transportbanden verdelen ijzererts over verschillende onderliggende bunkers.

Door de zeer zware uitvoering van de transportbanden, is de blokrail in de loop der jaren versleten. Op sommige plaatsen was van de oorspronkelijke 20mm nog maar 5mm rails over. Het vervangen van deze blokrail stond al jaren op de agenda van Tata Steel, echter tijdens de crisistijd is dit project steeds uitgesteld. Wel zijn er in de afgelopen jaren hier en daar kleine delen van de rails vervangen uit noodzaak. Nu het bleek dat de blokrail toch echt in zijn totaliteit niet lang meer goed kon functioneren, was het aan ons om deze klus te klaren. Door de vervanging van de rails, kunnen de transportbanden weer jaren op een verantwoorde manier mee.

 

Het project vond plaats in de Pelletfabriek tijdens een groot onderhoud stilstandsperiode van 150 uur. Vanuit Tata hebben wij voor deze klus 60 uur sleuteltijd gekregen, ingegaan van maandag 4 december 07:00 tot en met woensdag 6 december 19:00 uur. Gezien het korte tijdsbestek, is in samenspraak met Tata overeengekomen te werken in 12 uur shifts aan de hand van een dag- en nachtploeg. Om de blokrail vrij te krijgen voor de werkzaamheden, zijn de zeer zware transportbanden opgevijzeld en is een tijdelijke ondervloer geplaatst over de ertsbunkers. Vervolgens is de bestaande blokrail los gegutst, om de nieuwe blokrail weer op dezelfde positie te kunnen lassen. Vol trots kunnen wij melden dat de werkzaamheden ruim binnen de gestelde tijd zijn afgerond, met een zeer enthousiast projectteam van Tata als gevolg.