Vervangen afzuigkanalen Tata Steel

In de Pelletfabriek van Tata Steel waar ertsen tot pellets worden verwerkt, komt bij het productieproces veel stof vrij. Deze stof wordt op verschillende plekken met lucht afgezogen en door middel van een centraal afzuigkanaal naar een zogenaamde gaswasser geleidt. Om de efficiëntie te vergroten en de uitstoot van stof te verminderen, was het noodzakelijk om een deel van het afzuigkanaal te vervangen door een nieuwe leiding zodat de stofstroom homogeen over het afzuigkanaal wordt verdeeld.

In opdracht van Tata Steel IJmuiden heeft Anton Industrial Services B.V. de engineering, fabricage en montage van het nieuwe afzuigkanaal met de bijbehorende luchtrestricties en ondersteuningsconstructies uitgevoerd. Ook hebben we het oude afzuigkanaal – die buiten gebruik is gesteld – mogen amoveren. Om de slijtage van de bochten tegen te gaan en de duurzaamheid van het afzuigkanaal te garanderen, zijn er deelbare segmentbochten toegepast. Deze bochten zijn aan de binnenkant bekleed met slijtvast keramisch tegelwerk.

De montage van het nieuwe afzuigkanaal moest tijdens een geplande fabriekstilstand worden uitgevoerd. Anton Industrial Services B.V. heeft de klus geheel binnen de planning en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever geklaard.