Vernieuwen waterinstallatie emplacement Roosendaal

Anton Rail & Infra B.V. heeft in opdracht van Prorail B.V. het waterleidingnetwerk op emplacement Roosendaal vernieuwd en waar nodig verwijderd. Door slecht onderhoud en het ontbreken van revisies ging per dag 60 m3 leidingwater verloren met gevolgen voor de spoorstabiliteit.

Voorafgaand aan de uitvoering is de bestaande ligging en afname door ons in kaart gebracht, waarna het uitvoeringsontwerp is opgesteld. Op het emplacement is in 2 weekenden totaal 3500m1 waterleiding verwijderd en 1000m1 vervangen.
Voor het verwijderen van de leidingen van 40-60mm hebben we gebruik gemaakt van een niet eerder vertoonde sleufloze techniek. Hiervoor zijn we genomineerd voor de no-dig award. Bij deze techniek voeren we een staalkabel door in de PE waterleiding. Deze injecteren we met een injectiehars, waarna we de leiding door een krol met lengtes van 30m1 onder de grond vandaan kunnen trekken.
Verder hebben we ongeveer 1000m1 waterleiding sleufloos vervangen met Pipe-Cracking. Bij Pipe-Cracking wordt de oude PE waterleiding opengesneden met een 4-punts mes, waarachter in één werkgang een nieuwe SLA waterleiding getrokken wordt.

Buiten het waterleidingnetwerk hebben we de aansluitende serviceputten vervangen.