Steiger voor granietimporteur Aziëhaven Amsterdam

In opdracht van Beens Groep werd Anton Bouw & Betontechniek als betonbouw specialist gevraagd om voor een internationale importeur van graniet een steiger te bouwen in de Amsterdamse Aziëhaven.

De lengte van de steiger is circa 29 meter en dient als laad- en losvoorziening voor de binnenvaart. De steiger is in bouwteam ontworpen en uitgevoerd. Hierin werden de prefab elementen en de wapening  ook in 3D uitgewerkt, ter voorkoming van problemen tijdens de uitvoering. Uitdaging is daarbij de korte doorlooptijd en de toleranties van de palen. Deze worden immers vanaf het water aangebracht.

Werk in uitvoering

Anton Bouw & Betontechniek heeft de paalwapening aangebracht en de palen afgestort. Vervolgens zijn er betonnen sloven in het werk gestort. Hier bovenop zijn prefab betonnen platen op de steunpunten geplaatst. Deze prefab platen zijn in de eigen werkplaats gemaakt, waarvan de zwaarste plaat maar liefst 20 ton weegt. Over de prefab platen wordt vervolgens door Loos Betonvloeren een betonnen druklaag afgestort. Tot slot wordt er aan de buitenzijde nog een opstaande rand gestort.

Half april zal Loos Betonvloeren het dek met beton afstorten, na afwerking kan de steiger in gebruik worden genomen.