Restwerkzaamheden Openbaar Vervoer Terminal Utrecht

De afgelopen jaren is er door diverse aannemers hard gewerkt aan de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal Utrecht, beter bekend als Utrecht Centraal Station. Nu het werk op de terminal zich in een afrondende fase bevindt, worden door Anton Rail & Infra B.V. in opdracht van ProRail diverse uiteenlopende restwerkzaamheden uitgevoerd die tussen wal en schip zijn gevallen. De zogenaamde puntjes op de ‘i’. De scope van het project betreft in hoofdzaak bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden aan/op diverse objecten in de stationshal, perrons, middentunnel, expeditiekelder en busstation aan de westzijde verdeeld in diverse werkpakketten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het aanbrengen van een sneeuwvangsysteem op het dak van de stationshal;
  • Het bekleden/afwerken van (rol-)trapopgangen
  • Het verwijderen van vervallen kabels, leidingen en installaties onder de traversevloer;
  • Bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in de perrongebouwen;
  • Versmallen trapopgang perron 3 vanuit middentunnel.

Wederom een mooi en veelzijdig project waar de kracht tussen de diverse disciplines van de Anton Groep naar voren komt en het werk naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en stakeholders wordt uitgevoerd.

Aaneensluitend aan dit project zijn Anton Rail & Infra B.V. en ProRail een verbintenis aangegaan om met elkaar tot eind 2019 bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden te realiseren ten behoeve van de afronding van de Openbaar Vervoer Terminal te Utrecht.