MULTIFILM zonwering in zorgcomplex Hoogkarspel

Zonwering is onmisbaar in de zorg. Voor bewoners is een behaaglijke temperatuur een essentiële factor om zich veilig en vertrouwd te voelen in hun omgeving. Om die reden koos een grote zorgorganisatie in Hoogkarspel voor meerdere van haar locaties voor MULTIFILM zonwering.

De Leeuw Protection Systems, hoofdleverancier van MULTIFILM in Nederland, monteerde in diverse ruimtes in het zorgcomplex de multifunctionele zonwering van MULTIFILM. Zo ook in deze serre. Het glazen dak werd voorzien van elektrische rolgordijnen, type MultiSky in de kleurstelling zilver/antraciet met een foliedichtheid van 1%. De monteurs van De Leeuw Protection Systems hebben alle bekabeling en aansluitingen verzorgd voor plaatsing van de elektrische rolgordijnen. Aan de gevel werden de met de hand te bedienen rolgordijnen type ClassicLine geplaatst met een lichttransmissie van 2%.

Duurzame en energiebesparende zonwering

Door te kiezen voor MULTIFILM kunnen de bewoners van hun prachtige uitzicht blijven genieten en tegelijk van een aangenaam binnenklimaat. Echter kent MULTIFILM nog veel meer voordelen. In de zomer weert de binnen zonwering de warmte, zodat koelinstallaties minder hard hoeft te werken en een besparing tot wel 29% kan opleveren. Daar staat tegenover dat het systeem in de winter als isolatie werkt. Wanneer de MULTIFILM zonweringssystemen ’s nachts gesloten blijven, blijft de kou buiten. De isolatiewaarde van het glas kan, afhankelijk van het type glas, zelfs worden verdubbeld. Kortom, een energiebesparing in de zomer én in de winter voor dit zorgcomplex!