Passende betonconstructie voor leliekweker

Anton Bouw & Betontechniek heeft samen met Loos Betonvloeren en Bleeker Bouw Advies de krachten en gezamenlijke expertise gebundeld. Speciaal voor Klaver Lily, een grote leliekweker in Heerhugowaard, werd een betonvloer met een oppervlakte van ruim 640m2 gerealiseerd.

Optimale groei en bloei omstandigheden

Lelies kweken is een ware kunst en vraagt om uiterste precisie. Om tot een kwalitatief en hoogwaardig resultaat te komen, dienen de juiste omstandigheden gerealiseerd te worden voor de groei van deze bloemsoort. Om de nodige transportbewegingen en verwerking van de lelies zo prettig mogelijk te maken, is Anton Bouw & Betontechniek gevraagd hier een passende betonconstructie voor te realiseren.

Speciale samenstelling

Bij de kweek speelt vocht een essentiële rol en worden de paden intensief gebruikt. Door de grote hoeveelheid transportbewegingen en de uiterst natte ondergrond is de draagkracht een uitdaging. Anton Bouw & Betontechniek heeft in overleg met Loos Betonvloeren Obdam een speciale samenstelling bedacht ter voorkoming van scheurvorming.

Omdat de stort locatie circa 400 meter ver in de kas ligt, is ook de wijze van aanbrengen en de verwerkbaarheid een aandachtspunt. Bovendien is planning een pre om de lopende bedrijfsprocessen zo min mogelijk te verstoren. Kortom, de realisatie van een betonvloer in een kas, is net als lelies kweken een ware kunst.