500 meter slotdrains op de nieuwe A-Pier van Schiphol

Loos Wapeningscentrale heeft in opdracht van Strukton Civiel, 33 ton aan prefab slotdrains geproduceerd met een totale lengte van 500 meter. Deze hebben we geplaatst op de nieuwe A-Pier van luchthaven Schiphol. De ondergrondse drains dienen voor de afwatering van zowel de A-pier als voor de landingsbaan van Schiphol. De wapeningsconstructie moest hierdoor constructief erg zwaar zijn.

Voorafgaande aan de productie hebben we overleg gevoerd met zowel onze opdrachtgever als de leveranciers van Loos, omdat het niet om zomaar een stukje wapening ging!

Pilot
Eerst hebben we een pilot gedaan met een door ons geproduceerde slotdrain. Het team van Strukton heeft deze drain bij ons in de productiehal uitvoerig gekeurd en bekeken. De drain werd direct goedgekeurd. Dit was het startsein voor de productie van in totaal 500 meter aan drains.

Montage
De drains zijn gemonteerd op de A-pier. We hebben de draingoot eerst buiten Schiphol in de wapeningskorf gehesen, waarna de gehele constructie naar de A-pier vervoerd is. Hier aangekomen zijn de slotdrains door onze medewerkers vakkundig geplaatst, gekoppeld en afgemonteerd. Er was een tijdelijke buitendienststelling van een werkgebied op de luchthaven, dus het werk op locatie moest in een zeer kort tijdsbestek en in de nacht worden uitgevoerd.

Met dit project hebben we kunnen laten zien dat we beschikken over genoeg expertise en vakmanschap om ook zeer complexe en bijzondere constructies te produceren en te plaatsen op bovendien een unieke locatie.