22 nieuwe trappenhuizen voor Luchthaven Brussel

In opdracht van Adelte Airport Facilities is – sinds Augustus 2019 – Anton Air Support bezig met een mega opdracht op de luchthaven van Brussel. Hier worden de huidige 22 oude trappenhuizen en bijbehorende Passagiersbruggen in 6 verschillende faseringen afgebroken, om vervolgens 22 geheel nieuwe innovatieve trappenhuizen en Passagiersbruggen te laten verrijzen. Het unieke aan dit project is, dat alle 22 trappenhuizen van elkaar verschillen in maat, vorm, positie, verhouding en indeling. Ze worden dus helemaal op maat en naar de wensen van de klant gemaakt. Door het heersende Covid-19 virus staan de werkzaamheden helaas on hold. Maar zodra we groen licht krijgen, staan wij uiteraard meteen weer in de steigers om de draad weer op te pakken.

De kracht van de Anton Groep

In de paar maanden dat we bezig zijn geweest met dit project, hebben Anton Constructiewerken en Anton Staalbouw gezamenlijk aan de bouw van de eerste drie trappenhuizen gewerkt. Harder Constructie- & Adviesbureau, ook onderdeel van de Anton Groep, heeft de gehele engineering uitgevoerd, wat betekent dat zij alle trappenhuizen hebben doorgerekend en op detail uitgetekend. Ook hebben zij de werk- en montage tekeningen gemaakt voor Anton Constructiewerken zodat zij de trappenhuizen kunnen produceren en op locatie kunnen monteren.

Coördinatie door Anton Air Support

Anton Air Support draagt zorg voor de demontage van de oude trappenhuizen en bruggen. Ook is zij verantwoordelijk voor het monteren van het gehele elektrische installatie in de nieuwe trappenhuizen. In een later stadium worden ook de 28 nieuwe passagiersbruggen door Anton Air Support geïnstalleerd.

De algehele coördinatie op de bouwplaats, met alle onder- en nevenaannemers is ook onderdeel van de opdracht en wordt geheel verzorgd door Anton Air Support.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project of over de werkzaamheden van Anton Air Support op luchthavens, kunt u contact opnemen met Dirk Pepping +31 (0)6 25 71 14 51