Plaatsen waterfilter

Anton Industrial Services heeft druppelafscheiders geplaatst tussen de schoorstenen van twee koelkamers van een fabriek. Deze filters zorgen voor minder uitstoot van uitlaatgassen. De schoorstenen zijn 11 meter hoog en wegen ruim 4 ton: een klus van formaat!

Elke koelkamer had daarvoor een eigen, aparte schoorsteen. Het ontwerp kwam bij de opdrachtgever vandaan, en de detail engineering en berekeningen zijn door collega’s van Harder Constructie- & Advies bureau uitgevoerd.

Voor de eerste schoorsteen is een rvs-kanaal geproduceerd en geplaatst op een staalconstructie geproduceerd door collega’s van Anton Constructiewerken. Tussen deze rvs-kanalen zijn de druppelafscheiders geplaatst. De installatie is gelijk voorzien van de nodige trappen en bordessen zodat er op een veilige manier onderhoud kan worden uitgevoerd.

Om de druppelafscheiders te voeden zijn er waterleidingen en pompen aangelegd. Deze leidingen en componenten zijn allemaal voorzien van warmte tracing en isolatie, zodat het niet kan bevriezen. Voor de montage op het dak was een fabriekstilstand nodig, zodat er op een veilige manier gewerkt kon worden en de schoorstenen uit bedrijf genomen konden worden. De beperkte tijd die voor de uitvoering beschikbaar was vereiste een goede voorbereiding en strakke planning.

Met behulp van een 700 tons kraan, voorzien van een Jib van 90 meter lang, konden we precies ver genoeg rijken om de installaties te plaatsen.

Één van de schoorstenen is van het dak gehaald en ingekort. Dit heeft Anton Industrial Services op locatie in zeer korte tijd in een werkplaats uitgevoerd, zodat deze nog dezelfde dag teruggeplaatst kon worden. De hele omgebouwde installatie kon ondanks de tegenvallende weersomstandigheden tijdig in bedrijf genomen worden.