Mijlpaal opwekking duurzame energie

Anton Industrial Services heeft in samenwerking met Schot Verticaal Transport B.V. drie windturbines geplaatst op het bedrijfsterrein van Europa’s grootste staalproducent in Velsen. Daarmee heeft Anton Industrial Services bijgedragen aan het behalen van een duurzame mijlpaal in deze Noord-Hollandse gemeente. Nu de operationele fase van het windproject Windpark Ferrum is gestart verwacht men een levensduur van 25 jaar.

Duurzame mijlpaal

Al jaren wordt er gewerkt aan vergroening en verduurzaming in gemeente Velsen. De gemeente is ambitieus als het gaat om duurzame energie. Door de ingebruikname van Windpark Ferrum bereikt men een nieuwe mijlpaal en wordt er nu meer energie in Velsen opgewekt dan dat de huishoudens in de gemeente verbruiken. Windpark Ferrum produceert per jaar ongeveer 25GWh (gigawatt uur) aan groene stroom; genoeg voor de electriciteitsconsumptie van ongeveer 7.000 huishoudens per jaar.

Uitdaging

De grootste uitdaging tijdens dit project waren de relatief kleine bouwsites. Hierdoor moesten de bladen ‘single blade’ worden gehesen in plaats van dat de ‘ster’ op de grond word geassembleerd en deze in één keer omhoog wordt gehesen. Desalniettemin gaat Anton Industrial Services graag dit soort niet alledaagse uitdagingen aan en brengen zij bijzondere projecten graag naar een hoger niveau.