Nieuwbouw stolpboerderij met woonschuur in Heemskerk

Hoogendijk Bouw is eind maart begonnen met de verbouwing van de bovenbouw van een witte stolpboerderij in Heemskerk. Ook bouwt Hoogendijk Bouw in samenwerking met Anton Constructiewerken een compleet nieuwe woonschuur.

Begin juli is de kap geplaatst, en daarmee is het hoogste punt bereikt.

Nieuwbouw monument ‘Witte stolpboerderij’

De ‘witte stolpboerderij’ in Heemskerk is een gemeentelijk monument en wordt daarom herbouwd in dezelfde stijl. Hierbij gebruiken we nieuwe materialen, maar de vorm en karakteristieke kleuren (witte gevels en rode pannen) worden volledig teruggebracht.

Achter de nieuwe stolpboerderij komt een nieuwe moderne woonschuur met daartussen een glazen corridor (doorloop).

De stolpboerderij wordt traditioneel opgebouwd door middel van gemetselde binnenmuren, prefab vloeren en een houten kapconstructie. Buitenom zal het nagenoeg dezelfde uitstraling krijgen als de originele stolp, alleen dan met onderhoudsvrije aluminium kozijnen.

Woonschuur

De woonschuur wordt uitgevoerd met een hoofddraagconstructie van staal. Deze constructie is gemaakt door Anton Constructiewerken. Het staal zal deels in het zicht blijven. Er is hier gekozen voor een stalen hoofddraagconstructie vanwege de grote vides in de woning zelf. Vanwege de vides is het niet mogelijk om de woonschuur volgens de traditionele bouwmethode uit te voeren.

Buitenom wordt de woning volledig voorzien van een open houten gevelbekleding die vanaf de gevel door zal lopen over het dak. Aan de achterzijde zal één dakvlak volledig worden voorzien van zonnepanelen. Ook in de woonschuur worden aluminium kozijnen toegepast en in de kopgevels komen volledige aluminium vliesgevels.

De woning is volledig onderkelderd. De kelder is in 2018 al opgeleverd door een aannemingsbedrijf uit Ursem. Hoogendijk Bouw hervat de werkzaamheden vanaf de begane grond.

Samenwerking andere werkmaatschappijen Anton Groep

Hoogendijk Bouw is onderdeel van de Anton Groep. Voor de nieuwbouw van de stolpboerderij en woonschuur hebben diverse werkmaatschappijen van de Anton Groep hun krachten gebundeld. Zo heeft Harder Constructie- & Adviesbureau de constructie van de woonschuur getekend en berekend. Anton Constructiewerken heeft de staalconstructie van de woonschuur geplaatst.

Meer informatie

Lees een artikel over de herbouw van de stolpboerderij op Heemskerk.Nieuws.nl

Lees een artikel over de sloop en nieuwbouw van de stolpboerderij op NoordHollandsDagblad.nl (lidmaatschap nodig)

Bekijk meer van onze projecten op de projectpagina van Hoogendijk Bouw