Boombakken station Breda

In opdracht van ProRail heeft Anton Rail & Infra de twaalf boombakken boven station Breda in oude staat teruggebracht. Aanleiding voor de werkzaamheden was een incident in 2018 waarbij tijdens een storm een glasplaat naar beneden kwam. Na dit incident zijn direct alle glasplaten verwijderd en de boombakken voorzien van tijdelijke daken.

In 2023 is gestart met het vernieuwen van de boombakken. Als eerst zijn de tijdelijke daken verwijderd. Vervolgens zijn er tijdens een aantal nachten valnetten rondom de boombakken aangebracht om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

De 12 nieuwe boombakken hangen ongeveer 11 meter boven de sporen. Ze zijn voorzien van een roostervloer en kozijnen en de bestaande verlichting is vervangen voor ledverlichting. De bomen worden hierdoor ’s nachts prachtig aangelicht.

Om het onderhoud veilig uit te kunnen voeren zijn de boombakken voorzien van permanente valbeveiliging. Tenslotte zijn de valnetten weer verwijderd en zijn in mei 2024 de nieuwe bomen geplaatst. De aangepaste boombakken zorgen voor natuurlijk licht op de onderliggende perrons. Als de reizigers vanaf het perron omhoog kijken zien zij de bomen staan. Een schitterend gezicht!