Vervangen van betonpoeren en kolommen ter ondersteuning

Anton Constructiewerken vervangt 15 kolommen inclusief de betonpoeren waar ze op staan. Deze kolommen vormen de ondersteuning van twee transportbanden.

Eerst zijn de oude kolommen verwijderd, waarna de oude betonpoer weggehakt is. Vervolgens zijn door Anton Constructiewerken de nieuwe kolommen eronder gezet, waarna  collega’s van Anton Bouw en Betontechniek de bewapening en het beton gemaakt hebben voor de betonpoer. Aangezien het hijsen niet mogelijk was onder de constructie, is met het verwijderen en het plaatsen van de kolommen en windverbanden gebruik gemaakt van de nieuwste aanwinst van Mammoet. De minikraan zelf is niet bijzonder, echter het hulpstuk wel. Deze kan 360° rotoren en de kolom liggend op de grond oppakken en rechtop onder de constructie plaatsen.

De uitdaging van dit project zit hem in het feit dat de twee transportbanden continu in bedrijf moeten blijven. Deze banden voeren de grondstoffen af die gelost worden vanaf de schepen en dit gaat 24/7 door. Daarom is in samenwerking met de firma Mammoet een tijdelijke onderstempelingsconstructie geengineerd en geplaatst, zodat de kolommen per stramien verwisseld zijn en er geen gevaar bestond voor instabiliteit van de banden.