Staalconstructie voor fabriek

Anton Constructiewerken heeft een staalconstructie geproduceerd, waar een rvs-kanaal op geplaatst is. Dit maakt het mogelijk om druppelafscheiders te plaatsen tussen de schoorstenen van twee koelkamers van een fabriek.

Deze filters zorgen voor minder uitstoot van uitlaatgassen. De schoorstenen zijn 11 meter hoog en wegen ruim 4 ton: een klus van formaat!

Elke koelkamer had daarvoor een eigen, aparte schoorsteen. Het ontwerp kwam bij de opdrachtgever vandaan, en de detail engineering en berekeningen zijn door collega’s van Harder Constructie- & Advies bureau uitgevoerd.

Voor de montage op het dak was een fabriekstilstand nodig, zodat er op een veilige manier gewerkt kon worden en de schoorstenen uit bedrijf genomen konden worden. De beperkte tijd die voor de uitvoering beschikbaar was vereiste een goede voorbereiding en strakke planning.

De installatie is met behulp van een 700 tons kraan, voorzien van een Jib van 90 meter lang geplaatst en gelijk voorzien van de nodige trappen en bordessen. Er kan nu op een veilige manier onderhoud worden uitgevoerd.