Staalconstructie voor luifel

Anton Constructiewerken heeft in Amsterdam een staalconstructie geleverd die als basis dient voor een luifel boven een reeks winkelpanden. De oude luifel is vervangen om de winkels een nieuwe moderne uitstraling te geven.

De constructie is gefabriceerd en gemonteerd in de winkelstraten van winkelcentrum Amsterdamse Poort. De constructie van totaal ongeveer 14.000 kg bestaat uit 25 stuks kolommen met daartussen diverse dakliggers. De uitdaging van dit werk lag bij het feit dat alle winkels open zijn gebleven voor het winkelende publiek. Logistiek gezien was het werkgebied daarom heel beperkt en moest extra goed op de omgeving gelet worden.

Ook was er een uitdaging in het ontwerp, omdat er aan bestaande bouw gemonteerd moest worden met de nodige maatafwijkingen die daarbij komen kijken. En de constructie loopt in ongeveer 90 graden om het pand heen met op de hoek een aantal gewalste profielen die de twee zijden met elkaar verbinden. Het eindresultaat is naar tevredenheid van de klant opgeleverd.