Acht bruggen vervangen in Schagen

Voor gemeente Schagen heeft Anton Civiel & Infra samen met Anton Bouw & Betontechniek acht bruggen vervangen. Het gaat om bruggen die al langere tijd op de nominatie staan om vervangen te worden en bestaan zowel uit fiets- en voetgangersbruggen als verkeersbruggen geschikt voor 60 ton.

Het project is als UAV-GC contract uitgevoerd en betrof het traject van ontwerp tot uitvoering. De inmeting in gedaan middels een 3D scan, waardoor er een hoogwaardige opname is gemaakt van de bestaande situatie. Hier werden ook de bestaande taluds met schoeiing zichtbaar en waren de bomen ingemeten, wat een extra aandachtpunt was omdat de bomen dicht op de brug staan.

Door de eis van minimaal 60 jaar levensduur, is gekozen voor een composiet brug van onze vaste partner Fibercore Europe, met een levensduur van 100 jaar. De bruggen zijn gefundeerd op stalen buispalen, voorzien van een in het werk gestort landhoofd. De wapening is geleverd door Spanberg en stalen leuningwerk door Anton Industrial Services. Om het onderhoud te minimaliseren is gekozen voor een taludafwerking van beton.

De werkzaamheden bestaan uit:
– het verwijderen en afvoeren van de bestaande bruggen (einde levensduur)
– aanbrengen van nieuwe kunststof beschoeiing
– heien van stalen buispalen voor nieuwe landhoofden
– wapening door Spanberg Wapening
– maken van betonnen landhoofden en onderhoudsvrij betontaluds onder de brug
– plaatsen van nieuwe brugdekken
– monteren van leuningwerk op brugdek (leveren en aanbrengen door Anton Industrial Services)
– aanbrengen van stootplaten en aansluitende bestrating

Hier wordt de nieuwe verkeersbrug van de Melle Komrijstraat aangebracht. Een brug van 6 m1 breed, in verband met de mogelijkheden tot transport bestaande uit 2 delen die naadloos en constructief op locatie aan elkaar gekoppeld zijn. Een mooie Anton Team prestatie!
Bekijk hier het filmpje.