Infra en civiel

Loos Betonvloeren heeft zich de afgelopen jaren als betrouwbare partner binnen de sector civiel en infra bewezen. Wij hebben bij verschillende projecten op het gebied van grondwerk-, weg- en waterbouw onze passie, kennis en ervaring mogen delen met onze verschillende opdrachtgevers.

“ Op het gebied van civiel en infra projecten heeft Loos Betonvloeren jarenlange ervaring. ”

De ombouw van de Amstelveenlijn

Om de lijn sneller en veiliger te maken, zijn drie belangrijke kruispunten ongelijkvloers gemaakt, waarbij ze een verdiepte ligging hebben gekregen. Wij hebben destijds 2,5 week lang, 7 dagen per week, 16 uur per dag aan één stuk door gewerkt. We hebben 20 werkvloeren en 20 constructievloeren gestort en afgewerkt.

Gemiddeld werkten vier complete stort- en vlinderploegen tegelijk. En in totaal is er ongeveer 23.000 m3 betonmortel gestort door Loos Betonvloeren op dit project, verdeeld over zestig faseringen.

Een mooi project, waarbij we ons van onze beste kant konden laten zien: kwaliteit en continuïteit waarbij geen project te complex, te groot of te uitdagend kan zijn.

Werkzaamheden

Bij de uitvoering van werkzaamheden binnen de sector civiel & infra voeren we onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • bekistingen/stortafzettingen
  • verpompen betonmortel
  • levering en stort betonmortel
  • levering/aanbrengen EPS isolatie
  • levering/verwerken slijtmateriaal

Projecten

24 windmolenpoeren op het water

Speciaal voor de windmolens van SwifterwinT en Vattenfall worden er tussen Lelystad en de Ketelbrug 24 “eilandjes” aangelegd. Ze dienen als fundering voor nieuwe buitendijkse windturbines. Na een uitgebreide veiligheidstraining worden de fundaties door Loos Betonvloeren gestort en afgewerkt op zee. Een uniek project op een unieke locatie!

Windmolenfundaties windpark Heibloem

Loos Betonvloeren Zuid heeft beton aangebracht voor windmolenfundaties in Heibloem, Limburg. Op het park komen 2 turbines van in totaal 200 meter hoog. De turbines hebben een rotordiameter van 149 en zijn hiermee de grootste in de Benelux. Vanaf mei 2020 gaan ze samen zo’n 20 tot 25 miljoen KWh per jaar aan groene stroom produceren. Dit is genoeg voor tenminste 8000 huishoudens. De fundering is gebouwd op staal. Heipalen waren niet nodig op de stevige Limburgse grond. Het fundament bestaat uit een betonnen ring van 26 meter rond en 3,5 meter diep. We hebben in totaal 780 m3 beton aangeleverd met 65 betonwagens.

De ombouw van de Amstelveenlijn

Loos Betonvloeren heeft de afgelopen weken een belangrijke bijdrage geleverd aan de ombouw van de Amstelveenlijn. Een uitdagende opdracht van VITAL (het samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS). De voormalige sneltram 51, tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid wordt omgevormd tot de Amsteltram. Het wordt de eerste regionale tramlijn die Uithoorn met Amsterdam Zuid verbindt.
24 windmolenpoeren op het water
Windmolenfundaties windpark Heibloem
De ombouw van de Amstelveenlijn