Nieuwe stijgpunten naar de UK Terminal op Amsterdam CS

Anton Rail & Infra gaat op Amsterdam CS de nieuwe stijgpunten naar de UK Terminal realiseren.

Anton Rail & Infra is al een bekende aannemer op het centraal station in onze hoofdstad vanwege de restauratie van het Cuypersgebouw en de Oostvleugel. Dit project en de aanwezigheid van Anton Rail & Infra in het centrum van Amsterdam krijgt nu een vervolg met het aannemen van project “realiseren stijgpunten en secure perron”.

Door NS wordt op dit moment de nieuwe UK Terminal in de voormalige Amstelpassage gerealiseerd voor de reizigers van de Eurostartrein naar Londen. In opdracht van ProRail gaat Anton Rail & Infra de stijgpunten van de UK Terminal naar perron 6 realiseren. Daarnaast worden de secure voorzieningen op en naar de andere stijgpunten van perron 6 gerealiseerd zodat het complete perron kan worden afgesloten van de rest van het station wanneer de Eurostartrein op het perron halteert.

De stijgpunten bevinden zich op de scheiding tussen het monumentale station en de IJ-hal wat de nodige technische uitdagingen geeft. Daarnaast worden er door diverse andere aannemers op het perron, in de spoorbak en in de UK Terminal andere projecten gerealiseerd waarmee dit project een grote logistieke uitdaging is in de toch al beperkte ruimte.

Wij kijken er naar uit om dit project te realiseren met onze zusterbedrijven Anton Constructiewerken, Anton Bouw en Betontechniek.  Hoogendijk Bouw en Harder Constructie- & Adviesbureau.