Aanbouw Blancefloorstraat Amsterdam

Hoogendijk Bouw heeft vorige maand de aanbouw van een woning in Amsterdam opgeleverd. Om de bouwtijd op locatie, midden in een woonwijk, te verkorten hebben we het houtskelet van de aanbouw in onze werkplaats voorbereid. Bijzonder aan dit project is het grote daklicht. Het plafond van de aanbouw is schuin richting het daklicht getrokken om een optimale lichtinval te garanderen.

Realisatie aanbouw woning in Amsterdam

Voor de aanbouw aan de woning in Amsterdam hebben wij het heiwerk, de fundering en de vloer verzorgd. Vervolgens hebben we het houtskelet van de wanden in onze werkplaats voorbereid en op de locatie geplaatst. Daarna zijn de houten kozijnen gesteld en hebben we het metselwerk van het buitenblad, de buitenzijde van de gevel verzorgd. Het dak is geplakt met EPDM, waarna het glas in het daklicht kon worden geplaatst. Binnen hebben we een zandcementvloer aangebracht en de wanden en het plafond gereed gemaakt voor de stukadoor. Onze opdrachtgever heeft ervoor gekozen het installatiewerk en de afwerking in eigen beheer te doen. Uiteraard hadden we dat anders met alle liefde ook nog gedaan!

Een aanbouw aan een woning geeft altijd heel veel extra ruimte. Het zorgt direct voor een hogere waarde van de woning. Door gebruik te maken van een daklicht, hebben we er bij dit project ook nog voor gezorgd dat de woning maximaal lichtinval heeft. Met recht een vergroting van het woongenot.

Bekijk meer van onze projecten op onze projectpagina