Projecten

Mock-up van heftoren Afsluitdijk

14 januari 2021

Anton Integrale Staalprojecten heeft voor een van haar opdrachtgevers een mock-up gebouwd van één heftoren van de Stevinsluizen nabij de Afsluitdijk.

Hulpmiddel voor simulatie

Deze mock-up is een model van de heftoren op ware grote en dient als hulpmiddel voor het simuleren van het vervangen van de bestaande contragewichten. De mock-up is zo gebouwd dat deze geschikt is om verschillende vloerniveaus te kunnen dragen i.v.m. simulatie van de oude en de nieuwe situatie.

Mock-up van binnen en buiten

De mock-up is gefundeerd op een in het werk gestorte gewapende betonnen plaat. De onderste 4,5 meter van de mock-up is aan de buitenzijde voorzien van staalplaat. Dit omdat er rondom de mock-up een terp is aangelegd om toegang te verschaffen tot de toegangsdeur +5,75 meter. Deze terp fungeert ook als simulatie van de A7 en dient als aan- en afvoerweg. Aan de binnenzijde is de mock-up betimmert en voorzien van verschillende roostervloeren.

Projectbegeleiding van A tot Z

Anton Integrale Staalprojecten heeft het gehele project begeleid en gecoördineerd en voor de uitvoering onder andere gebruikt gemaakt van de verschillende disciplines binnen de Anton Groep.