Nieuwbouw staalframewoning Broekerwerf

Het is zover, de nieuwe samenwerking tussen Hoogendijk Bouw en Atlanta zal zijn eerste vruchten afwerpen. In 2022 zal de eerste staalframewoning gebouwd worden door het duo. Breddels architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de woning. De eerste paal wordt in februari 2022 geslagen aan de Broekerwerf in Broek op Langedijk.

Werkzaamheden

Het ontwerp voor de woning wordt verzorgd door Breddels architecten die in combinatie met de ligging aan het water een passend en strak design heeft gekozen. Hoogendijk Bouw zal de woning compleet sausklaar opleveren. Hierbij zullen zij onder andere de gevel een strakke afwerking geven met een witte stuclaag. En krijgt de woning een warme touch door houten en natuurstenen strips toe te passen. Uiteindelijk zal de woning een moderne look krijgen mede door de keuze voor aluminium kozijnen.

Milieu bewust

Bij de bouw van de nieuwe woning wordt met alles rekening gehouden. Zo krijgt de woning een vlakke dakpan in combinatie met zonnepanelen, maar wordt ook een bronwarmtepomp en een WTW installatie aangebracht. Al deze onderdelen zorgen samen met de goed geïsoleerde staalframe constructie voor een hoog wooncomfort en lage energielasten. Dit is dus niet alleen gunstig voor de toekomstige bewoners, maar draagt ook een steentje bij aan de CO2 uitstoot.

Samenwerking

Gedurende het project zal Hoogendijk Bouw samenwerken met verschillende partijen, zo zal het installatiewerk uitgevoerd worden door Witte installaties. Het grondwerk en de buitenriolering zal door zusterwerkmaatschappij Kok Infra worden uitgevoerd, evenals het betonwerk en warmstaal wat door Anton Bouw & Betontechniek en Anton Constructiewerken wordt verzorgd. En zoals eerder vermeld wordt de staalframeconstructie geleverd door Atlanta staalframebouw.