Veiligheidsmaatregelen station Alkmaar perron 2

In opdracht van ProRail heeft Anton Rail & Infra een tijdelijke staalconstructie geplaatst onder de kap van perron 2 op station Alkmaar. De huidige perronkap was constructief niet meer veilig voor reizigers. ProRail heeft ervoor gekozen om de perronkap te verstevigen.

Meten en berekenen

Harder Constructie- & Adviesbureau heeft voor dit project op locatie de spanten ingemeten met de inzet van de Total Station. Hiermee zijn de betonpoeren en staalconstructie op maat uitgetekend. Daarnaast werden er detailberekeningen van de staalconstructie gemaakt en wapening voor de betonpoeren berekend.

Aanpassing betonnen fundaties

Anton Bouw & Betontechniek heeft hier de betonnen fundaties aangepast en versterkt. Aanpassingen aan bestaande constructies vraagt altijd extra veel inzet. De poeren liggen onder het perron, elke poer is dus weer een verassing, veelal wijkt dit af van de tekening. Dit maakt, dat we met inzet van Loos Wapeningscentrale veel aanpassingen in het werk hebben uitgevoerd om de verzwaring mogelijk te maken.

Dankzij de samenwerking met Anton Constructiewerken, Anton Bouw & Betontechniek en Harder Constructie- & Adviesbureau is dit project succesvol verlopen.