Gemeente Alkmaar

Na de ontvangst van de uitnodiging is het even rumoerig geweest op het kantoor in De Goorn. Engineer & Construct was voor Anton Civiel & Infra tot op dat moment nog onbekend terrein. Maar zoals altijd bij nieuwe uitdagingen hebben de professionals de koppen bijeen gestoken. Na intensief rekenwerk en het schrijven van een mooi plan van aanpak is Anton Civiel & Infra als Economisch Meest Voordelige Inschrijving uit de bus gekomen.

Na de aanbesteding is Anton Civiel & Infra vol aan de slag gegaan met de werkomschrijving en de gevraagde tekeningen. Deze weken zijn erg intensief geweest op het kantoor in De Goorn. Uiteindelijk bleek de voorbereidingstijd erg krap, echter de opleverdatum was heilig. Anton Civiel & Infra had 5 weken de tijd om de klus te klaren, zelfs overmacht mocht geen excuses zijn.

Zo zijn de professionals van Anton Civiel & Infra dan ook aan de slag gegaan. Geen 07.00 tot 16.00 mentaliteit. Met in de eerste weken nog de laatste wijzigingen in de werkomschrijvingen en tekeningen, waren de eerste tegenslagen een feit. In de grond zijn onbekende oude rioleringen aangetroffen en de grond bleek niet voor hergebruik geschikt. Logistiek was dit een enorme uitdaging. De aanvoer van het schone zand om de riolering aan te vullen kon alleen maar plaatsvinden via het gebied waar Anton Civiel & Infra al met andere werkzaamheden zou starten. Gevolg was dat er een enorme wijziging in de aanpak gewenst was en dat er in korte tijd toch een behoorlijke achterstand was opgelopen.  Uiteindelijk door extra inzet in het rioleringswerk is een deel van de achterstand ingelopen. Tijdens het ontgraven van de laatste boomvakken werd ook nog gestuit op een oude weegbrug uit 1947. Opnieuw een tegenslag die helemaal niet uit kwam in de laatste week voor de oplevering.

Uiteindelijk hebben alle professionals van Anton Civiel & Infra de handen ineen geslagen en hebben zij, naast hun gewone werk op andere klussen, de avonden en nachten doorgewerkt om de klus te klaren. De opleverdatum is gehaald!